Ο Γιώργος Παπαστεφάνου και η Τόνια Καράλη

Η μελωδία που έγραψε ο Τσάρλυ Τσαπλιν για την ταινία του τού 1953 Limelight, για το ελληνικό κοινό «Φώτα της ράμπας», αγαπήθηκε όσο και η ταινία. Δηλαδή πολύ, πάρα πολύ.

Και έγινε και τραγούδι στα αγγλικά, τα γαλλικά και με στίχους ελληνικούς βεβαίως «Μες στην πονεμένη μου καρδιά», που τραγουδούσαν στις 78 στροφές και η Ζωίτσα Κουρούκλη και η Νινή Ζαχά.

Κάποιοι είχαν τότε πει πως η μουσική ήταν κλεμμένη από από το Κοντσέρτο για πιάνο νούμερο 1 τού Τσαϊκόφσκυ. Τότε το Limelight, παιγμένο από την ορχήστρα τού Φρανκ Τσάκοσφηλντ, η Τόνια Καράλη το είχε κάνει σήμα στην εκπομπή της «Το μουσικό μου λεύκωμα». Όταν τον Μάιο τού 2002 το Δεύτερο Πρόγραμμα γιόρταζε τα 50 του χρόνια, η Τόνια Καράλη (1923-2007) δέχθηκε να τής αφιερώσουμε, η Εύη Ανδμιανού κι εγώ, μια ωριαία εκπομπή που έχουμε ανεβάσει στο YouTube ως Ράδιο νοσταλγία.

Ένα μικρό φόρο τιμής σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στην ιστορία τού ελληνικού ραδιοφώνου. Τότε ηχογαφήσαμε ξανά το σήμα,, με εμένα όμως εδώ στη θέση τού βετεράνου Τζων Βεϊνόγλου.

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου