Συνεργασία του Jean-Michel Jarre με τον Brian May των Queen!

O Jean-Michel Jarre 2001 στο Ηρώδειο

Συνάντηση δύο πραγματικών γιγάντων της μουσικής

Το Starmus Festival είναι ένα πενθήμερο event, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, με πλήρη τίτλο «Starmus Earth: το μέλλον του πλανήτη μας». Στα πάνελ του βρίσκονται νομπελίστες, ερευνητές και επιστήμονες, διαννοούμενοι και καλλιτέχνες, οι οποίοι συζητάνε για το περιβάλλον, την τεχνολογική εξέλιξη κλπ. Επίσης γίνεται απονομή του Μεταλλίου "Stephen Hawking", για τον τομέα της Επικοινωνίας στην Επιστήμη. Το φετινό Starmus Earth θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17  Μαΐου.

O σπουδαίος Γάλλος πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, Jean-Michel Jarre, ο οποίος βραβεύτηκε με το μετάλλιο Hawking το 2017, θα συνεργαστεί με τον Brian May παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό ζωντανό show, το οποίο και θα ανοίξει επίσημα το festival. Μιλώντας για το show αυτό σε συνέντευξη τύπου, ο Jarre δήλωσε : 

«Καθώς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε από το παρελθόν, θα πρέπει σήμερα να ακούμε το μέλλον, να είμαστε δεκτικοί και προσεκτικοί στα εισερχόμενα σήματα. Οι ανακαλύψεις και οι λύσεις, σε όλους τους τομείς, υπάρχουν ήδη μπροστά μας, στο μέλλον, περιμένουν να τις εντοπίσουμε. Είναι η αποστολή μας ως καλλιτέχνες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολίτες, να εμπλακούμε και να ενεργοποιήσουμε την πρόοδο, στη δημιουργία μιας γέφυρας από το μέλλον: αυτό είναι το πνεύμα του Starmus».

Θυμηθείτε εδώ μία από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του Jean-Michel Jarre :