Το παιχνίδι της επικοινωνίας συχνά γίνεται γελοίο

Έχει καθιερωθεί πια όποιος καλλιτέχνης πρόκειται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ να δίνει στα ΜΜΕ μία 'συνταρακτική' είδηση που θα προκαλέσει την προσοχή και μετά την κυκλοφορία να επιστρέφει στην ηρεμία του σπιτιού του.

Από τον κανόνα δεν ξέφυγε και ο 70χρονος Neil Tennant που θέλοντας να προωθήσει το νέο τους άλμπουμ μας είπε ότι η Taylor Swift δεν έχει μία επιτυχία στο μέγεθος του Billie Jean του Michael Jackson.

Όλη η σκέψη του είναι λανθασμένη, γιατί δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους δύο καλλιτέχνες και σε οποιαδήποτε σύγκριση υπερτερεί βέβαια η Taylor Swift, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλύτερη. Αυτά που όμως έχει πετύχει  σε διάφορα επίπεδα μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα επιτεύγματα και την απήχηση των Elvis Presley και Beatles.

Καλοί οι Madonna, Rolling Stones, Mariah Carey, Katy Perry, Michael Jackson, Lady Gaga, αλλά αυτά που πέτυχε η Taylor είναι απλησίαστα και μάλλον θα περάσουν πολλές δεκαετίες για να επαναληφθούν, η επιτυχία της είναι το τέλος μιας εποχής που είχε διάρκεια περίπου 90 χρόνια, κάτι σαν την κλασική μουσική που από τις αρχές του 20ου αιώνα έπαψε να συγκινεί τόσο  τις μάζες.

Σε πραγματικό επίπεδο, το Shake It Off έχει τις ίδιες πωλήσεις με το Billie Jean και στην Αγγλία, αν και δεν πήγε 1, αλλά 2 έχει περισσότερες και η Swift δεν είναι από αυτούς που έχουν μόνο streaming, πουλάει εκατομμύρια δίσκους, ακόμα και σε φυσική μορφή, σχεδόν τα διπλά από όσο όλοι οι άλλοι μαζί στα 200 πρώτα πούλησε στις ΗΠΑ το τελευταίο της άλμπουμ.

Ευχαριστούμε λοιπόν τον Tennant γι' αυτά που έχει κάνει, αλλά δεν έχει πια ιδιαίτερη επαφή με την πραγματικότητα, οι Mick Jagger, Paul McCartney, Bruce Springsteen και πολλοί άλλοι δεν είναι χαζοί βέβαια που την αποδέχονται και αναγνωρίζουν το τι σημαίνει για την εποχή της.

Αυτά που είπε ο Tennant τα ακούσαμε από τον έναν από τους αδελφούς Gallagher για τις σχέσεις με τον αδελφό του, όταν ήταν να βγάλει δίσκο, από την Billie Eilish που είπε διάφορα για το τι κάνει στην κρεβατοκάμαρα της, τα οποία μας έχει ξαναπεί και τα πήρε πίσω μετά από μερικές μέρες, πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, την Streisand πριν την κυκλοφορία της βιογραφίας της που θυμήθηκε ότι πριν από μισό αιώνα της είχε ριχτεί ο Marlon Brando και όλους όσους είναι στις σώου μπίζνες που θυμούνται να μας λένε διάφορα, πριν κυκλοφορήσουν κάτι.

 Μπράβο στους Pet Shop Boys που κρατάνε επίκαιρο τον ήχο τους, αλλά όπως λένε, άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.