Θέλετε να γίνετε πρωθυπουργός;

Θέλετε να γίνετε πρωθυπουργός;

Κάθε φορά που δημοσιεύουμε οτιδήποτε που να έχει το όνομα των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα οι οπαδοί των κομμάτων τούς χλευάζουν χωρίς καν να διαβάσουν σε τι αναφέρονται δείχνοντας μία εμπάθεια σε δύο ανθρώπους που πέρασαν ή είναι στο υπέρτατο αξίωμα της χώρας και από αυτούς εξαρτάται ουσιαστικά το μέλλον μας.

Το να βρίζεται τον Τσίπρα για την θητεία του σαν πρωθυπουργού δεν έχει κανένα νόημα σήμερα αφού αυτός ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι πρωθυπουργοί μας ουσιαστικά θυσιάζουν ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή τους αναλαμβάνοντας μία τεράστια ευθύνη, εκτός και αν πιστεύετε ότι όλα δουλεύουν με αυτόματο πιλότο και οι πρωθυπουργοί είναι δύο τυπικοί υπάλληλοι του κράτους, που ό,τι και να κάνουν η πορεία της χώρας είναι προδιαγραμμένη.

Αν το πιστεύετε αυτό, πιστεύω ότι κάνετε λάθος. όσο για των τωρινό πρωθυπουργό πιστεύω ότι κάνει, όπως και οι προκάτοχοι του στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, ό,τι μπορεί ώστε να βγει η χώρα από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες. Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του φέρεται σαν να είναι αυτός που έφερε τον κορονοϊό στον πλανήτη κάνοντας μία αντιπολίτευση η οποία φοβάμαι ότι όταν θα ξεπερασθεί ο ιός θα του στοιχήσει.

΄Οσοι και να πεθάνουν, μόλις ξεπερασθεί η κρίση, όλοι θα τα ξεχάσουν.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να κάνει πρόωρες εκλογές, αλλά βέβαια δεν θα το έκανε μέσα στην κρίση, θα το κάνει μόνο όταν θα είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει με διαφορά και θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση.

Επικρίνετε τον Μητσοτάκη, δεν θέλετε τον Τσίπρα, μπορείτε να μας πείτε τι θέλετε;

Τα ίδια κάνετε και στην μουσική, κατά καιρούς αρκετοί από εσάς τα 'έχετε χώσει' σχεδόν σε όλους τους Έλληνες τραγουδιστές, εκτός αυτών που δηλώνουν ανοικτά την υποστήριξη στο κόμμα σας ή δεν μιλάνε καθόλου.

Μία νοοτροπία στην οποία ο φανατισμός παίζει κυρίαρχο ρόλο.

\
Δεν σας αρέσουν οι Τσίπρας και Μητσοτάκης; ψηφίστε κάποιον από τους υπόλοιπους ή φτιάξτε δικό σας κόμμα, αφήστε τους πολιτικούς να κάνουν αυτά που πιστεύουν, δεν λέμε να μην κάνετε κριτική, αλλά η κριτική από την κροιτεικοι έχει διαφορά.

Οι εκλογές έχουν κάποιο σκοπό, θέλετε να τις καταργήσουμε; ποιος θέλετε να κυβερνά;

Οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν υπεύθυνη θέση σαν πρωθυπουργοί ή υπουργοί, δεν μπορούν να αδιαφορήσουν, θα τους 'ξεράσει' το σύστημα σε μερικές μέρες.

Κώστας Ζουγρής