Ο Covid-19 'χτυπά' πάντα 2 φορές - Διάσημα εξώφυλλα περιοδικών που απεικονίζουν την σύγχρονη κατάσταση

Ο Covid-19 'χτυπά' πάντα 2 φορές - Διάσημα εξώφυλλα περιοδικών που απεικονίζουν την σύγχρονη κατάσταση

Όταν στα τέλη του προηγούμενου έτους ο «άγνωστος» Coronavirus ή σήμερα γνωστός ως Covid-19 ξεκίνησε ως ένα «τοπικό» κρούσμα στην επαρχία Γιουχάν της Κίνας, μας φάνηκε ως μια κόκκινη κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη και εντελώς άσημος αντίπαλος για περαιτέρω σχολιασμό.

Σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο ιός εξαπλώθηκε, μεταλλάχτηκε, πολεμήθηκε, αμφισβητήθηκε, διαπραγματεύθηκε, αντιπραγματεύτηκε, υποχώρησε αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα απλώς αναδιπλώθηκε και ως «ταχυδρόμος» του παλιού κακού καιρού «χτυπά» για δεύτερη φορά με διαφορετικό «ήχο» και τρόπο.

Η παγκόσμια εξάπλωση του είναι πλέον έκδηλη και μετρήσιμη. Τα εργαστήρια όλων των χωρών έχουν πάρει φωτιά όπως καθώς οι πολιτικές αντιπαραθέσεις του συζητούνται έντονα αλλά και αμφισβητούνται μαχητικά.
Τα μέτρα για την υγεία των πολιτών «μπαίνουν» και «βγαίνουν» από την agenda των πολιτικών αλλά και των επιστημονικών συμβούλων.

Ότι έχει κριθεί σωστό και επαρκές, ξανακρίνεται με άλλα μέτρα και σταθμά. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση, δοκιμάζει τα όρια της επιστήμης, τις οικονομικές αντοχές των τραπεζικών συστημάτων, τα επικοινωνιακά τρικ των ΜΜΕ που «σπέρνουν» ειδήσεις και ελπίδες, ξαναμοιράζει τους ψήφους των πολιτικών από νέα βάση και τέλος βάζει σε εγρήγορση όλο τον κόσμο της τέχνης, της μόδας, της επιστήμης, του εμπορίου, της επικοινωνίας και της πολιτικής να σκεφτεί από την αρχή και με «έξυπνο» τρόπο να θέσει ερωτήματα καθώς και να βάλει στο τραπέζι ιδέες για ένα ασφαλέστερο μέλλον.

Όλα αυτά αποτυπώνονται με εύγλωττο τρόπο στον παγκόσμιο τύπο παρακάτω. Οι εικόνες δεν μας λένε τι θα κάνουμε από δω και πέρα αλλά μη τι άλλο, «ζωγραφίζουν» μια κατάσταση ή «χρωματίζουν» γωνίες του ίδιου προβλήματος με διαφορετικό τρόπο σκέψης ή ακόμα «φωτίζουν» το σκοτάδι μια ιδέας.

typos kai covid 1

typos kai covid 2

typos kai covid 3

typos kai covid 4

typos kai covid 5

typos kai covid 6

typos kai covid 7

typos kai covid 8

typos kai covid 9

typos kai covid 10

typos kai covid 11

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΟΛΟΓΚΑΣ

Δείτε ακόμη:

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>> Μέρος 'Α

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>