Στις δημοκρατίες ποιος αποφασίζει, οι κυβερνήσεις ή ο 'κυρίαρχος λαός';

Στις δημοκρατίες ποιος αποφασίζει, οι κυβερνήσεις ή ο 'κυρίαρχος λαός';

Εχουμε κουρασθεί εδώ και σχεδόν 10 χρόνια η κάθε κυβέρνηση να ρίχνει το μπαλάκι στους διάφορους φορείς λέγοντας η κυβέρνηση θα συζητήσει μπλα μπλα και θα πάρει τις αποφάσεις της.

Το ίδιο συμβαίνει και μη την εκάστοτε αντιπολίτευση που ζητάει συμμετοχή σε κάθε σοβαρή απόφαση.

Ας μας πούνε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, υπάρχει χώρα στον πλανήτη που οι μαθητές να κάνουν αυτού τους είδους την κατάληψη μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων; ας τους δώσουν από τώρα τα απολυτήρια, και τα πτυχία,και ας τα κλείσουν αφού κανείς δεν θέλει να κοντραριστεί με κανέναν, όμως όσα πτυχία και να πάρουν δεν θα μπορούν να τους απορροφήσουν σαν ντελίβερη οι καφετέριες όσο υπάρχει κορονοϊός..

Οι εκλογές όμως γίνονται για να υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία θα υλοποιεί το πρόγραμμα της και θα παίρνει αποφάσεις όταν χρειάζονται, άμεσα, όχι με καθυστέρηση που πολλές φορές είναι επιζήμια για την χώρα.

H κατάσταση με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει, ο κάθε πικραμένος πολίτης εκφράζει την αντίθεση του σε οποιοδήποτε μέτρο, σαν να θέλει να εφαρμόζονται μόνο οι δικές του αποφάσεις, αφού, 'ο κυρίαρχος λαός' αποφασίζει.

Η κάλυψη του 60% των ΜΕΘ στην Αττική δεν επιτρέπει να αισιοδοξούμε, ακούω τις ειδήσεις από τα ξένα κράτη και δεν έχει περάσει τίποτα, ο κίνδυνος για επιδείνωση είναι ορατός, εδώ πολλοί μιλούν για συνωμοσία, ακόμα και γιατροί, ας παραδώσουν λοιπόν τα ηνία στους αντιρρησίες που μιλούν για συνωμοσία του Bill Gates και της παρέας του.

Όσο δεν τηρούνται τα μέτρα όπως πρέπει, τόσο θα αυξάνονται, κρούσματα και θάνατοι, μετά όλοι αυτοί που τώρα κοροϊδεύουν θα ξεχάσουν την συμπεριφορά τους και θα ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων.

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν, όχι για να προετοιμάζουν τους ψηφοφόρους τους για τις επόμενες εκλογές.

Για να βγάλουν μερικές χιλιάδες ευρώ οι ίδιοι και οι ίδιοι παραβιάζονται τα αυτονόητα με επιπτώσεις όμως στους μη έχοντες, γιατί υπάρχουν καλλιτέχνες και που ποτέ να μην κάνουν συναυλία, έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν, η απαγόρευση όμως θα θίξει τους μικρούς, που έπαιζαν μπροστά σε 20-30 άτομα για μερικά ευρώ, αυτό είναι ένα πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά σχεδόν, μόνο εδώ και σε μια χώρα που οι πολίτες έχουν μάθει να ζουν με τον δικό τους τρόπο, δεν είμαστε Γερμανία ή άλλη χώρα με πειθαρχημένους πολίτες, είμαστε ατίθασοι και το ξέρουμε, αυτό είναι και πλεονέκτημα, αλλά και μειονέκτημα, κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί αυτό το πράγμα που μοιάζει με το Alien.

Κώστας Ζουγρής