Αυτοκίνητα μέσα στους πίνακες. Η πρώτη Drive In έκθεση ζωγραφικής για τον Βαν Γκογκ

Αυτοκίνητα μέσα στους πίνακες. Η πρώτη Drive In έκθεση ζωγραφικής για τον Βαν Γκογκ

Μία μεγάλη έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον Βίνσεντ Βαν Γκογκ ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Τορόντο του Καναδά τον Ιούνιο, όμως, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι υπεύθυνοι του χώρου όπου θα γίνει το καλλιτεχνικό event έπρεπε να σκεφτούν μία καλή λύση για να αποφύγουν τον συνωστισμό λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου.

Και έτσι, σε μία χώρα που υπάρχει έτσι κι αλλιώς ανεπτυγμένη η κουλτούρα του Drive In, οι διοργανωνές πήραν την απόφαση να προχωρήσουν κανονικά στα εγκαίνια μετατρέποντας την έκθεση σε drive-in εμπειρία.

Έτσι οι επισκέπτες θα μπαίνουν με τα αυτοκίνητα τους σε έναν μεγάλο χώρο 307 τετραγωνικών μέτρων και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα θέαμα που όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί ποτέ. Όπως λένε οι υπεύθυνοι της έκθεσης, θα είναι σαν τα αυτοκίνητα τους να αιωρούνται μέσα στους πίνακες, σε ένα πρωτότυπη εμπειρία, μοναδική στον κόσμο.

Όπως γράφει το περιοδικό NOW σε ρεπορτάζ του, η ομάδα πίσω από την έκθεση "Immersive van Gogh" σχεδίαζε αρχικά να υλοποιήσει την ιδέα στο πενταώροφο κτίριο της Toronto Star. Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και τα σχετικά μέτρα, αποφάσισαν να δώσουν μία «πρόγευση» από την έκθεση σε μία αποθήκη που κάποτε στέγαζε το τυπογραφείο της εφημερίδας.

Έτσι, από τη 18η έως την 28η Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να απολαμβάνει ένα οπτικοακουστικό σόου διάρκειας 35 λεπτών για τον σπουδαίο Ολλανδό ζωγράφο. Εννοείται ότι τα εισιτήρια, τα οποία κοστίζουν 68 δολάρια για κάθε αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έχουν κι όλας εξαντληθεί, ενώ αυτή η φανταστική ιδέα έχει δώσει την αφορμή και σε άλλους διοργανωτές να σκεφτούν ότι τελικά το drive in ίσως είναι η λύση στα καλλιτεχνικά events τα επόμενα χρόνια.

«Τα φώτα σβήνουν και η προβολή ξεκινά» αναφέρει, εκ μέρους των διοργανωτών, ο Corey Ross στο CBC News προσθέτοντας ότι τα αυτοκίνητα θα είναι σαν να αιωρούνται ανάμεσα στους πίνακες.

Σύμφωνα με τον Ross, το πώς επέδρασε το lockdown στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κινητοποίησε ακόμη περισσότερο την οργανωτική ομάδα ώστε να ανακαλύψει έναν τρόπο για να υλοποιήσει την συγκεκριμένη έκθεση.