Ο Κώστας Ζουγρής απαντά στον εαυτό του και σ' αυτούς που του λένε, 'σ' αρέσει να σε κάνουν σκουπίδι;

Ο Κώστας Ζουγρής απαντά στον εαυτό του και σ' αυτούς που του λένε, 'σ' αρέσει να σε κάνουν σκουπίδι;

Από μικρό παιδί πάντα είχα το ελάττωμα να λέω την γνώμη μου για όλα με επακόλουθο το να κάνω ενδεχομένως πολλούς ανθρώπους να με αντιπαθήσουν, ανεξάρτητα του αν είχαν το θάρρος να μου το πουν.

Ένα άλλο ελάττωμα που έχω είναι το ότι θέλω πάντα να βοηθάω αυτούς που νομίζω ότι είναι σε αδύναμη θέση, ανεξάρτητα του αν τους ξέρω, έτσι λειτουργεί η συχνή αναφορά μου σε ονόματα όπως ο Νταλάρας, ο Σαββόπουλος, ο Bono, η Lady Gaga που δεν είναι απαραίτητο να τους ξέρω.

Το ίδιο συνέβη και με το θέμα του Καρβέλα το οποίο είναι παλαιότερο, αλλά σκέφτηκα να το επαναφέρω γιατί διάβασα αρκετά προσβλητικά σχόλια για την πρώην γυναίκα του Άννα Βίσση με αφορμή την εμφάνιση της στο Mega.

Η Άννα είναι η απόλυτη σταρ στην χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν είναι απαραίτητο το να αρέσει σε κάποιον, όμως αυτό δεν αλλάζει το ότι είναι η Νο 1 γυναίκα εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν έχει ανάγκη βέβαια η Βίσση την υπεράσπιση μου, αλίμονο, όμως μ' αρέσει η γενική παρουσία της στην χώρα μας, δεν την ξέρω προσωπικά, νομίζω της έχω μιλήσει μόνο μία φορά όταν είχε έλθει σε μία τηλεοπτική εκπομπή του Πετρίδη πριν από 40 χρόνια με τον Joe Jackson, ξέρω ότι της αρέσει το ροκ, όπως και στον Καρβέλα, τον Νταλάρα, τον Μικρούτσικο, τον Λαυρέντη, τον Φοίβο και όλους όσους ακούνε μουσική, Μερικοί νομίζουν ότι ο κάθε μουσικός ξέρει μόνο 5 πράγματα, είναι λάθος, οι κορυφαίοι στο είδος τους ξέρουν και αγαπούν τα πάντα, οι Έλληνες και οι ξένοι.

Η Βίσση αρέσει και στο υποσυνείδητο μου ανεξάρτητα του αν θέλει να το παραδεχτεί,

Κοροϊδεύουν μερικοί για το αν είναι ροκ ο Καρβέλας, που το έχω βάλει και με ερωτηματικό, δηλαδή τι είναι ροκ, ένα ροκ όνομα από το παρελθόν, ο Καρβέλας θα μεγάλωσε ακούγοντας Chuck Berry και Rock N Roll, όπως ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Λουκιανός και αμέτρητοι άλλοι ανάλογης ηλικίας, αλλά και νεότεροι.

Μερικοί συνέχεια συνεχίζουν την καραμέλα, το ξέρει ο Πετρίδης, αρέσει ο Καρβέλας στον Πετρίδη, γιατί επιτρέπει να γράφουν στην σελίδα του και ανάλογα. Ο Πετρίδης έχει επιλέξει να μην λέει την γνώμη του, είναι δικαίωμα του, ούτε εγώ έχω το δικαίωμα να πω ποια είναι η γνώμη του για πολλά από αυτά, αυτό το ξέρουμε εγώ κι αυτός.

Είναι μπέρδεμα βέβαια το ότι η σελίδα είναι στο όνομα του, αλλά όταν δημιουργήθηκε έγινε για την εκπομπή και όπως και να το κάνουμε η εκπομπή είναι ο Γιάννης, όλοι εσείς αυτόν ξέρετε, εμένα οι περισσότεροι με αγνοούν και γιατί να με ξέρουν.

Ένα άλλο θέμα που δείχνει τον χαρακτήρα μερικών είναι και η ατάκα 'θέλετε και βοήθεια', αυτοί οι άνθρωποι το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν έχουν στείλει ούτε 1 ευρώ, όμως οι παρεμβάσεις τους επηρεάζουν αρνητικά και αυτά τα 5-10 άτομα που θα ήθελαν να βοηθήσουν, όμως αυτή η σελίδα δεν μπορεί να επιζήσει διαφορετικά και θα την οδηγήσουν σε μαρασμό.

Δεν πρόκειται να πεθάνουμε, αλλά θέλετε να δουλεύουμε τζάμπα;

Ειρωνικά σχόλια για Καρβέλα, Σαββόπουλο, Νταλάρα, Μποφίλιου, Roger Waters πρόσφατα και ανάλογα θέματα. Είναι πραγματικά τρελό, τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ και ο Πετρίδης, ότι διαβάζετε αυτά που επικρίνετε και δεν δίνετε δεκάρα για την μουσική, για τα καινούργια, άσε, τώρα τελευταία κάτι γίνεται με μερικούς, όχι χιπ χοπ όμως.

Μπορείτε να λέτε την άποψη σας αλλά το να βρίζετε και να χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως ότι τα παίρνουμε από τον Σαββόπουλο, δεν σας τιμά. Εδώ και 45 χρόνια κάνουμε αυτό που πιστεύουμε δεν υποχρεώσαμε ποτέ κανέναν να μας ακούει ή να μας διαβάσει, είναι κρίμα τώρα στο τέλος να χαλάσουμε τις καρδιές μας, η ζωή είναι μικρή.

Κώστας Ζουγρής