Madonna, Bruce Springsteen, δύο διαφορετικοί καλλιτέχνες στην μάχη για το Νο 1 στις μεγάλες αγορές

Madonna, Bruce Springsteen, δύο διαφορετικοί καλλιτέχνες στην μάχη για το Νο 1 στις μεγάλες αγορές

Όσοι παρακολουθούν τα τσαρτς, ειδικά στην Αμερική που είναι η χώρα που δρομολογεί τις μουσικές εξελίξεις στον πλανήτη, θα έχουν διαπιστώσει το πόσο προσεκτικά σχεδιάζει τις κυκλοφορίες των δίσκων της η Madonna έχοντας σαν απώτερο σκοπό την κατάκτηση της 1ης θέσης, όμως τώρα πια ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και πώς θα αντιδράσει το κοινό σε μία νέα κυκλοφορία από τα νέα αστέρια της εποχής.

Ο Springsteen αντίθετα κυκλοφορεί τους δίσκους του χωρίς να στοχεύει απαραίτητα την κορυφή και αυτό του έχει στερήσει αρκετές φορές το Νο 1.

Το 2012 ήταν η αμέσως προηγούμενη φορά που η Madonna πήγε Νο 1 στην Αμερική, πάντα βέβαια με το κόλπο του ότι δίνει μαζί με τα εισιτήρια της πιο κοντινής συναυλίας της και ένα cd, κάτι ανάλογο με αυτό που κάναμε κι εμείς πριν από χρόνια με τα cd στα απορρυπαντικά, όχι στις εφημερίδες, γιατί αυτές τουλάχιστον ανέβαζαν λίγο την αξία της εφημερίδας.

Οι πρώτες ενδείξεις στην Αγγλία δείχνουν καθαρή επικράτηση του Springsteen που θα φτάσει τα 11 Νο 1, ενώ στην Αμερική προηγείται καθαρά, λόγω των εισιτηρίων της συναυλίας, η Madonna που όμως νομίζω ότι κινδυνεύει πάλι να χάσει το Νο 1, όχι από κάποιον ράπερ που θα βγάλει ξαφνικά άλμπουμ, αλλά από τους Jonas Brothers που μπορεί να παραμείνουν για δεύτερη εβδομάδα στο Νο 1.

Η διαφορά φιλοσοφίας των δύο καλλιτεχνών είναι φανερή, η Madonna για να προωθήσει το άλμπουμ πήγε στο πανηγύρι της Eurovision, o Bruce έκανε φανερά αυτό που λέει η καρδιά του, ένα άλμπουμ σε ύφος ερμηνείας αυτών που αγάπησε και δεν είναι ότι μεγάλωσε, ανάλογα άλμπουμ έχει ηχογραφήσει σε διάφορες φάσεις της ζωής του, το Nebraska, το Devils and Dust, το άλμπουμ για τον Pete Seeger και πολλά ακόμα.

Δεν αμφισβητώ την αξία της Madonna, αλλά νομίζω ότι δεν ακολουθεί πια την καρδιά της, αλλά την τσέπη του οργανισμού που διοργανώνει τις συναυλίες της

Κώστας Ζουγρής