Το αύριο πάντα θα κερδίζει το χθες, είναι η φυσική εξέλιξη

Το αύριο πάντα θα κερδίζει το χθες, είναι η φυσική εξέλιξη

Δεν ξέρω αν διαφωνείτε, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος μας έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε το αύριο να είναι πάντα ο νικητής στην αιώνια μάχη με το χθες, απλούστατα γιατί το χθες δεν υπάρχει πια, αποτελεί παρελθόν.

 

Απλοϊκή σκέψη αλλά πιστεύω ότι κρύβει την απόλυτη αλήθεια.

 

Διάβασα σε μεγάλο Ελληνικό site τη απορία μιας δημοσιογράφου που γράφοντας για τα Grammy αναρωτήθηκε ' μα ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν τα βραβεία'.

 

Όσοι με γνωρίζουν, θα ξέρουν ότι δεν είμαι πια παιδί, όμως θα ξέρουν παράλληλα ότι δεν έχω πάψει να παρακολουθώ ότι συμβαίνει στην μουσική από παιδί και αυτό φαίνεται πιστεύω για όσους ξέρουν τι συμβαίνει.

 

Δεν είμαι ο μόνος βέβαια που παρακολουθεί τις εξελίξεις, όμως όλοι κρίνονται για ότι γράφουν και πια απήχηση έχουν στο μέλλον.

 

Αυτοί που ήταν υποψήφιοι και οι νικητές των βραβείων, δεν είναι βέβαια καινούργιοι, αρκετοί έχουν πίσω τους μια καριέρα, μπορεί και 30 ετών.

 

Είναι πικρό και εγωιστικό από μέρους μου, αλλά πιστεύω ότι ο ερχομός της ιδιωτικής ραδιοφωνίας στα τέλη της δεκαετίας του '80, αν δεν κάνω λάθος, παρέδωσε σταδιακά τα ηνία σ'αυτό που κυριαρχεί μέχρι σήμερα, δηλαδή το απόλυτο τίποτα και μια στασιμότητα στην παρακολούθηση των μουσικών εξελίξεων.

 

Ελάχιστοι παρακολουθούν πια το τι συμβαίνει και κάθε καινούργιο δεν το αποδέχονται εύκολα, αφού το ακούνε σπάνια.

 

Διάβασα κάπου για τις 10 πιο πετυχημένες συναυλίες πέρυσι στην χώρα μας, σπάνια τα μέλη ή οι καλλιτέχνες δεν είναι ηλικιακά πάνω από 50, 

 

Ακόμα οι συναυλίες συντηρούνται από ονόματα που είχαμε δημιουργήσει εμείς πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 

Αισθάνομαι σαν να υπάρχει ένα κενό ενημέρωσης μεταξύ 1990 και σήμερα, ας μην κρυβόμαστε, μετά το 1990 η ΕΡΤ και η εκπομπή μας δεν είχε την ίδια ακροαματικότητα που είχε στις δεκαετίες '70 και ΄80.

 

Όσοι μας παρακολουθούν μπορούν να υπερηφανεύονται ότι δεν υστερούν σε ενημέρωση, οι υπόλοιποι, αφού είναι ευχαριστημένοι δεν υπάρχει θέμα, εμείς όμως προχωράμε μπροστά, γι' αυτό ζητάμε και την βοήθεια σας, γιατί αν μας εγκαταλείψετε, εύκολα θα τα παρατήσουμε κι εμείς.

 

Αν βέβαια αντιληφθείτε ότι δεν σας καλύπτουμε, τότε βέβαια θα αναζητήσετε, όπως είναι λογικό, κάτι άλλο.

 

Κώστας Ζουγρής