Το παιχνίδι με τις ώρες, πριν και μετά την πρωτοχρονιά...

Το παιχνίδι με τις ώρες, πριν και μετά την πρωτοχρονιά...

Στις λίγες ώρες που απομένουν πριν την Πρωτοχρονιά ας θυμηθούμε κάποια τραγούδια που έχουν σχέση με την αλλαγή του χρόνου, με τις αποφάσεις και τις ευχές που δίνουμε στον εαυτό μας και στους άλλους, με τον ίδιο τον χρόνο όταν νιώθουμε να μας πιέζει και γενικά ότι μας κάτι να ελπίζουμε ή να περιμένουμε στην ζωή μας ή στην καθημερινότητά μας.

Πιο κάτω μερικά από τα χιλιάδες τραγούδια για τον χρόνο, τον προσωποποιημένο ή τον απρόσωπο, τον σημαντικό ή τον ασήμαντο, τον αποφασιστικό ή τον αναποφάσιστο.
Έτσι ανακατεμένα, από τον αναποφάσιστο και επικίνδυνο πιθανώς κόσμο των Blondie στο 11:59 ή το πώς «σκοτώνει» ο Jimmy στο “Quadrophenia” των Who την ώρα του περιμένοντας το τρένο των 5:15 στο ξέγνοιαστο laid-back του JJ Cale για διασκέδαση στο “After Midnight” και φυσικά στο πασίγνωστο ερωτικό κάλεσμα των U2 για την Πρωτοχρονιά.

Βέβαια στο τραγούδι του Otis Redding και της Carla Thomas “New Year’s Resolution” το ζευγάρι καλείται να πάρει αποφάσεις για τον καινούργιο χρόνο, χωρίς να είναι σίγουρο αν μπορεί να τις κρατήσει, όπως και οι Plan 9 στο «σκοτεινό» - “11th Hour” μάλλον ζουν στιγμές αγωνίας.

Στην περίπτωση όμως των Everly Brothers, ακόμα θυμάμαι την ερώτηση του Γιάννη Πετρίδη πολύ παλιά στο ραδιόφωνο στην εκπομπή του να ρωτά εμάς τους ακροατές τι ώρα ξυπνά η μικρή Susie με αγωνία ότι άργησε πάλι. Τέλος στην περίπτωση του Ian Dury που κι αυτός ξυπνά το κορίτσι του, η ώρα, η μέρα, ή η Πρωτοχρονιά δεν παίζει κανένα ρόλο. Την ξυπνά ξεκάθαρα για ικανοποίηση.
Καλή ακρόαση και όσο εσείς περνάτε καλά, ο χρόνος παραμένει πάντα αμετακίνητος.

 

Pic pr 1

 

 

 

Pic pr 2

 

 

 

Pic pr 3

 

 

Pic pr 4

 

 

Pic pr 5

 

 

Pic pr 6

 

 

Pic pr 7

 

 

Pic pr 8

 

 

 

 

Δείτε ακόμη:

>>

>>

>> Μέρος 'Α

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>