5 τρόποι να κρατήσετε το μυαλό και το σώμα σας στο σωστό δρόμο με την γυμναστική...

5 τρόποι να κρατήσετε το μυαλό και το σώμα σας στο σωστό δρόμο με την γυμναστική...

Περίπου το 80% των ανθρώπων που εγγράφονται σε ένα γυμναστήριο μετά από 2 εβδομάδες δεν εμφανίζονται σε αυτό. Δυστυχώς αυτό σημαίνει τεράστια σπατάλη χρημάτων. Φυσικά αυτό το ποσοστό είναι μεταβλητό ανάλογα με το γυμναστήριο, τους προπονητές, το προσωπικό, το περιβάλλον κτλ. Ένα γυμναστήριο που δίνει κίνητρο στους ασκούμενους και είναι φιλόξενο έχει περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσει και να αυξήσει τον αριθμό των μελών του.

Ωστόσο υπάρχουν περισσότερα πράγματα από αυτό. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 5 καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε ότι το κίνητρο σας για προπόνηση παραμένει το ίδιο δυνατό όπως την 1η ημέρα της εγγραφής σας στο γυμναστήριο:

1. Να έχετε στόχους!

Αυτό είναι δεδομένο. Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ασκηθείτε, απλά δε θα το κάνετε. Ωστόσο ο τρόπος που θα πλαισιώσετε τους στόχους σας είναι το πιο σημαντικό γεγονός. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι:

  • 1. Μετρήσιμοι. Πόσα κιλά θέλετε να χάσετε, να πάρετε ή να σηκώσετε; Βάλτε ως στόχο έναν αριθμό και δουλέψτε προς αυτή τη κατεύθυνση.
  • 2. Εύλογοι. Οι στόχοι σας πρέπει να αποτελούν πρόκληση και να επιτευχθούν με σκληρή δουλειά.
  • 3. Ειδικοί. Πρέπει να είστε ακριβείς με τους στόχους σας. Το “Θέλω να χάσω κιλά” δεν επαρκές. Πόσο; Που; Από πότε; Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να το κάνετε είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
  • 4. Προγραμματισμένοι. Για τους στόχους σας θα πρέπει να κάνετε έναν προγραμματισμό για το πως θα φτάσετε σε αυτούς. Με προπόνηση 2 φορές την εβδομάδα ή 5; Με την βοήθεια ενός προπονητή; Με τι είδους προπόνηση;

2. Αγκαλιάστε την αλλαγή!

Αν είστε σε ένα γυμναστήριο και δε θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι νέο τότε προφανώς η ενασχόληση σας με τη γυμναστική δε θα διαρκέσει για πολύ. Το να ασκείστε στο ίδιο πρόγραμμα καταντάει βαρετό, αποθαρρυντικό και δε θα σας αποφέρει και αποτελέσματα. Δοκιμάστε διαφορετικές προπονήσεις καθημερινά αλλά και ασκήσεις που δε σας αρέσουν καθόλου. Το πιο σημαντικό; Αγκαλιάστε τις εξαντλητικές προπονήσεις του CrossFit. Με αυτές τις αλλαγές θα κρατήσετε το μυαλό σας και το σώμα σας σε εγρήγορση. Ίσως και να εκπλαγείτε όταν δείτε τι είστε ικανοί να πετύχετε.

3. Κοινωνικοποιηθείτε!

Οι άνθρωποι είναι επικοινωνιακά όντα. Γνωρίστε τους γυμναστές, τους προπονητές, τους ιδιοκτήτες και τα υπόλοιπα μέλη του γυμναστηρίου έτσι ώστε να νοιώθετε οτι είστε σε ένα φιλόξενο και κοινωνικό περιβάλλον. Αυτό σας δίνει την ευχαρίστηση όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο εκτός από τη προπόνηση σας να θέλετε να δείτε και ανθρώπους που θέλετε.

4. Δώστε έμφαση σε ενδογενείς παράγοντες!

Μελέτες πάνω από 20 χρόνια σχετικά με το κίνητρο και την φυσική κατάσταση έδειξαν ότι οι άνθρωποι εμμένουν στη καθημερινή τους προπόνηση όταν υποκινούνται από ενδογενείς και όχι από εξωγενείς παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εστιάσετε στην υγεία σας και στο πως αισθάνεστε και όχι στο πως θα δείχνετε στους άλλους.

5. Επιλέξτε προσεκτικά εκείνο τον χώρο που αγαπάτε!

Αυτό κάποιες φορές λείπει.. Όταν προπονείστε στο σωστό περιβάλλον αυτό αποτελεί κίνητρο από μόνο του. Ο λαμπερός και ακριβός εξοπλισμός δε λέει τίποτα από μόνος του. Μιλάμε για ανθρώπους. Είναι φιλικοί; Αυθεντικοί; Ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν; Είναι ο χώρος άνετος; Σας ενθαρρύνουν;
Αν νοιώθετε χαρούμενοι και άνετοι τότε θα μπορείτε να προπονείστε σε αυτό το χώρο. Καλή τύχη και Stay Motivated!!