Billie Eilish - Happier Than Ever

Billie Eilish - Happier Than Ever

Η Billie Eilish Pirate Baird O'Connell γεννημένη στις 18 Δεκεμβρίου 2001, κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή του κοινού το 2015 με το ντεμπούτο σινγκλ της « Ocean Eyes », που έγραψε και παρήγαγε ο αδερφός της Finneas O'Connell, με τον οποίο συνεργάζεται σε μουσική και ζωντανά σόου.

Το 2017, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της εκτεταμένο θεατρικό έργο (EP), με τίτλο Don't Smile at Me. Με εμπορική επιτυχία, έφτασε στο κορυφαίο 15 των τσαρτ δίσκων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων επτά βραβεία Grammy, δύο American Music Awards, δύο World Records Guinness, τρία MTV Video Music Awards, τρία Brit Awards, ένα Golden Globe Award και ένα Oscar. Είναι η νεότερη καλλιτέχνης στην ιστορία των Grammy που κέρδισε και τις τέσσερις γενικές κατηγορίες πεδίου - Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης, Δίσκος της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς και Άλμπουμ της Χρονιάς - την ίδια χρονιά.

Συμμετείχε στην εναρκτήρια λίστα Time 100 Next του περιοδικού Timeτο 2019 και το Time 100 το 2021. Σύμφωνα με την Recording Industry Association of America (RIAA) και το Billboard, είναι ο 26ος καλλιτέχνης ψηφιακού σινγκλ με την υψηλότερη πιστοποίηση και ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 2010. Έχει ιστορικό πολιτικού ακτιβισμού, με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και την ισότητα των γυναικών. Τιμήθηκε ως μία από τις 100 γυναίκες του BBC τον Δεκέμβριο του 2022. 

 

 

https://www.popup.gr/