Πέθανε 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και τον χώρο του θεάτρου σκόρπισε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Ιφιγένειας Αστεριάδη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Με μία μαύρη φωτογραφία και το σχόλιο “Καλό Ταξίδι Ιφιγένεια“, ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας αποχαιρέτησε την ηθοποιό, η οποία ήταν κόρη του ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης, Δημήτρη Αστεριάδη.

Σημειώνεται πως η τελευταία εμφάνιση της ηθοποιού ήταν στη θεατρική παράσταση “Ο τυχαίος θάνατος ενός Αναρχικού” με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, η οποία έκλεισε μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν τον κύκλο της, την Κυριακή των Βαΐων.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης και ήταν βασικό στέλεχος του «Τεχνοχώρου» του Γιάννη Κακλέα.

Για εννέα χρόνια πρωταγωνίστησε σε περίπου 25 παραστάσεις όπως: “Τα κόμικς”, “Η μεγάλη μαγεία”, “Στο βάθος κτήνος”, “Κρίμα που είναι πόρνη” κ.ά.

Με τον Γιάννη Κακλέα συνεργάστηκε σαν ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις, κάνοντας ιδιαίτερη επιτυχία στο “Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ”. Πήρε μέρος σε μεγάλες επιτυχίες όπως “Λυσιστράτη”, “Συρανό”, “Το ημέρωμα της στρίγγλας”.

Στον κινηματογράφο ξεχωρίζει ο ρόλος της ως “Έλσα” στην ταινία “Ο χαμένος τα παίρνει όλα” του 2002, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη.

Στην τηλεόραση συμμετείχε ως γκεστ στις σειρές: “Ανατομία ενός εγκλήματος”, “Μια ζωή για την Έλσα”, “Εγκλήματα”, “Επαγγελματίες”, “Πλάκας μέλαθρον” και “Τμήμα Ηθών”.