Παρακολουθούμε την μουσική, ακούμε 10+1 νέα τραγούδια

Παρακολουθούμε την μουσική, ακούμε 10+1 νέα τραγούδια

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Trevor Horn (feat. Robbie Williams & The Sarm Orchestra) - Everybody Wants to Rule the World

Η δεκαετία του ογδόντα με μια διαφορετική, συμφωνικής νότας, ματιά, από έναν από τους κύριους εκπροσώπους της ποπ μουσικής της. Μετά από τα πετυχημένα εγχειρήματα της The Royal Philharmonic Orchestra του Λονδίνου, των δύο πετυχημένων δίσκων του Elvis, του Roy Orbison, των Beach Boys και της βασίλισσας της σόουλ Aretha και σχεδόν συγχρόνως με τη συλλογή ‘80s Symphonic, έρχεται και η δουλειά του κυρίου Horn. Από τον αναμενόμενο τον Φεβρουάριο του ’19, δίσκο Reimagines: The Eighties (feat. The Sarm Orchestra).

Rudimental (Feat. Tom Walker) – Walk Alone

Το λονδρέζικο κουαρτέτο που απογειώθηκε με τις συμμετοχές του Ed Sheeran, επιστρέφει με μια νέα συνεργασία. Ο τρίτος δίσκος τους θα έχει τίτλο Toast to Our Differences και αναμένεται το 2019. Όσο για τον Tom Walker μας έχει δώσει και στο παρελθόν ωραίες ερμηνείες καθώς ακόμα αναμένουμε τον πρώτου δίσκο, https://www.apotis4stis5.com/news-f/27120-2017-7, https://www.apotis4stis5.com/ellhnika/86-news-c/32450-single-s-paradise.

Thomas Azier – Vertigo

Νέο σίγκλ για τον ολλανδό μουσικό με τον αέρα του Βερολίνου να ευνοεί τη δημιουργικότητα του, που παράγει με αμείωτο ρυθμό μικρά διαμάντια. Η συνέχεια μετά το αγαπημένο «κόκκινο» LP του 2017, https://www.apotis4stis5.com/news-f/25950-2017-5, και το EP του ‘18, S T R A Y με τα επίσης πολύ καλά White Horses και The Girl Beneath The Lion. Μια πολύ όμορφη φωνή επίσης.

Aloe Blacc - A Million Dollars A Day

Μπορεί να έχουμε να δούμε ολοκληρωμένη δουλειά του από το 2013, αλλά μέσα στο 18 ακούσαμε ήδη πέντε τραγούδια με το ένα εκατομμύριο… να είναι η νέα προσθήκη στη λίστα. Στο uptempo My Way και στο Ι Count On Me με τις γκόσπελ πινελιές και τα δύο, προστίθεται στα θετικά της χρονιάς για το 39χρονο αμερικάνο και το νέο του τραγούδι.

Kylie Minogue, Jack Savoretti - Music's Too Sad Without You

Αυστραλία, Αγγλία και Ιταλία συναντώνται σε μια σύμπραξη που αποτελεί μια από τις αξιομνημόνευτες στιγμές του Golden της Kylie που συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια καριέρας με 14 μεγάλους δίσκους στο ενεργητικό της. Είναι το πέμπτο τραγούδι που κυκλοφορεί ως σινγκλ.

Lee Fields & The Expressions - Never Be Another You

Ξαναφρεσκάρισμα της σύνθεσης του 2016 με την Τζαμάικα καλεσμένη. Η αυθεντική εκτέλεση βρίσκεται στο άλμπουμ του Fields και της παρέας του, Special Night. Ένα outtake του είχαμε θυμηθεί πριν περίπου ένα χρόνο, https://www.apotis4stis5.com/news-f/28389-singles-2017, Τι και αν ο χειμώνας πλησιάζει…

Dresage – Gallery

Από το Λος Άντζελες έρχεται η νεαρή Keeley Bumford μέλος και του ντουέτου που ασχολείται με την παραγωγή, More Giraffes. Το τραγούδι της κυκλοφόρησε τέλος Μαΐου και συμπεριλαμβάνεται και στο πρώτο της EP, Dresage, που μετράει λίγες ημέρες ζωής .

Crystal Fighters - Another Level

Έχω μια περίεργη μπερδεμένη αίσθηση ακούγοντας το αγγλοαμερικανικό τρίο. Θετική ενέργεια, όμορφη ενορχήστρωση, μια ιδιαίτερη φωνή που αγγίζει τα όρια του καλτ, μαζί με ηλιόλουστη, χήπικη διάθεση και την ποπ να κυριαρχεί καθώς η calypso υποβόσκει. Να προσπεράσει κάποιος ή να ξανακούσει το τραγούδι ώστε να ανακαλύψει ότι η απλότητα της σύνθεσης είναι μια επιφανειακή προσέγγιση. Τα όμορφα φαλτσέτα και το πιασάρικο ρεφραίν βαραίνουν προς μια θετική ψήφο απενοχοποιώντας έτσι την απόλαυση που νιώθεις με κάτι τόσο «ανάλαφρο». Ένα είναι σίγουρο το γκρουπ ζει σε ένα δικό του σύμπαν που μαζί με χορτοφαγία, ζωή σε κοινόβιο, και εκμετάλλευση γης στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα περιλαμβάνει και τη μουσική σε μια πολυεθνική προσφέροντας έτσι το ιδανικό σάουντρακ σε μια τρελή και συγχρόνως αυθεντική κατάσταση.

Angus & Julia Stone - Chateau (Acoustic)

Το τραγούδι υπήρχε στον τέταρτο δίσκο των αυστραλών αδελφών, με τίτλο Snow, του 2017 και στην χώρα τους είχε γίνει πλατινένιο (70 χιλιάδες δηλαδή, συμπεριλαμβανομένων και των ψηφιακών πωλήσεων). Επανακυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες σε μια εξίσου ωραία ακουστική εκτέλεση. Σας θυμίζω ότι δουλειά τους ήταν μέσα στους 50 καλύτερους της χρονιάς του 2014 για το site, τότε με τον τρίτο ομότιτλο τους δίσκο, https://www.apotis4stis5.com/ellhnika/82-lists/8135-50-2014.

VHS Collection – Animal

Τρίο από την Νέα Υόρκη, σε μίγμα ροκ και ηλεκτρόνικα. Το τραγούδι είναι το δεύτερο που κυκλοφορούν φέτος μετά το One που πατούσε στα ίδια μουσικά μονοπάτια. Γνωρίστε τους James Bohannon, Conor Cook, και Nils Vanderlip και τον radio friendly ήχους τους.

Fay Wildhagen - _Awake

Η ομοεθνής των a-ha 24χρονη ερμηνεύτρια κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο Borders. Τα ακουστικά τοπία που προτείνει στο awake δύσκολα να αφήσουν ασυγκίνητο κάποιον που περνάει τον καιρό του ακούγοντας το μίγμα του φολκ/ποπ.