6 τραγούδια με την Kelis που μας αρέσει ιδιαίτερα

6 τραγούδια με την Kelis που μας αρέσει ιδιαίτερα

Η Kelis κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της στούντιο άλμπουμ Kaleidoscope με τη Virgin Records στις 7 Δεκεμβρίου 1999. Εμπνευσμένο από τη μουσική τζαζ και ντίσκο από τη δεκαετία του 1970, το άλμπουμ γνώρισε κριτική και διεθνή επιτυχία.  Δημιουργήθηκε τρία σινγκλ: " Caught Out There ", " Good Stuff " και " Get Along with You ". Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 43 στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έγινε το πρώτο της άλμπουμ που πιστοποιήθηκε ως χρυσό. 

Εγκατέλειψε τη δισκογραφική της Virgin Records μετά τη συνέχεια της Wanderland (2001) που έλαβε λίγη προσοχή στις πωλήσεις και καμία κυκλοφορία στις ΗΠΑ μέχρι το 2019. Το 2003, η Kelis κυκλοφόρησε το τρίτο της στούντιο άλμπουμ Tasty . Το άλμπουμ παρήγαγε τα σινγκλ "Milkshake ", " Trick Me ", " Millionaire " (με τον André 3000 ) και " In Public " (με τον Nas ). Κέρδισε την τραγουδίστρια εμπορική προβολή. Το τέταρτο άλμπουμ της, Kelis Was Here (2006), είχε προηγηθεί Το βασικό σινγκλ " Bossy " (με το Too Short ) και έφτασε στο νούμερο 10 στο Billboard 200. Η Kelis έκανε ένα διάλειμμα από τη μουσική μετά την κυκλοφορία της, ξεκινώντας τις μαγειρικές τέχνες στο Le Cordon Bleu .

Αργότερα υπέγραψε με την will.i.am και άρχισε να ηχογραφεί το πέμπτο της άλμπουμ, Flesh Tone, το οποίο κυκλοφόρησε το 2010. Το άλμπουμ δημιούργησε τέσσερα σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων των " Acapella " και " 4th of July (Fireworks) ", τα οποία ήταν επιτυχημένα στο αμερικανικό τσαρτ Hot Dance Club Songs και στο UK Dance Singles Chart . Το έκτο στούντιο άλμπουμ της Kelis , εμπνευσμένο από τη neo soul , Food (2014) έγινε το δεύτερο top-20 άλμπουμ της στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημιούργησε τρία σινγκλ: " Jerk Ribs ", " Rumble " και "Friday Fish Fry". 

Η Kelis έχει αναγνωριστεί στις τελετές Brit Awards , Q Awards , NME Awards και Grammy Awards .  Η μουσική της παραγωγή, τόσο ως κύρια όσο και ως επιλεγμένη καλλιτέχνις, περιλαμβάνει διάφορα είδη. Έχει συνεργαστεί με R&B και hip hop ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένων των Busta Rhymes και Clipse ; ηλεκτρονικοί παραγωγοί και παραγωγοί χορού όπως οι Calvin Harris , Timo Maas και Richard X. ποπ και ροκ ηθοποιοί Enrique Iglesias και No Doubt ; και indie και εναλλακτικοί μουσικοί, συμπεριλαμβανομένων των Björk και Dave Sitek.

Έχει πουλήσει 6 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είχε ιδιαίτερη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δέκα από τα σινγκλ της έχουν κορυφωθεί στην πρώτη δεκάδα του UK Singles Chart

Caught Out There

 

Trick Me

 

 

Milkshake

 

 

Millionaire

 

 

Acapella

 

 

Rumble