Ιταλία: Εικόνες από την κόλαση του Δάντη, μήνυμα από τον πάπα σε άδεια πλατεία

Ιταλία: Εικόνες από την κόλαση του Δάντη, μήνυμα από τον πάπα σε άδεια πλατεία

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την προσευχή του σε μια έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής από τον Κύριο να θέσει τέλος στην τρομερή αυτή δοκιμασία.

Δίπλα του, είχαν τοποθετηθεί η βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Salus Populi Romani και ένας ξύλινος εσταυρωμένος του 14ου αιώνα, τον οποίο οι καθολικοί θεωρούν θαυματουργό, διότι το 1522 πιστεύεται ότι βοήθησε στο να τελειώσει, στη Ρώμη, η επιδημία πανούκλας.

«Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια απελπιστική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, τα οποία παραλύουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας», υπογράμμισε ο ποντίφικας.

Παράλληλα, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «την ευλογία του Θεού, ως αγκαλιά η οποία παρηγορεί». «Πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί, να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο πάπας, διότι «καταλάβαμε ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος, αλλά μόνον όλοι μαζί».

«Είναι η στιγμή κατά την οποία πρέπει να επιλέξουμε ποια πράγματα μετρούν και ποια περνούν, να ξεχωρίσουμε τα όσα είναι πράγματι απαραίτητα, από όσα δεν είναι», κατέληξε ο ποντίφικας.

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται από την Ιταλία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση 919 ασθενείς πέθαναν σε ένα 24ωρο και καταγράφηκαν 5.959 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 86.498 και οι νεκροί έφτασαν τους 9.134.

Παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Πέμπτη, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 80.539 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 8.215 άνθρωποι ενώ 10.361 είχαν ιαθεί.

Την ίδια ώρα, 3.732 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.029 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 36.653 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 37.298 και οι νεκροί 5.402.

345 νεκροί ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας στις ΗΠΑ

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 345 ανθρώπους στις ΗΠΑ, τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ένα ρεκόρ, το οποίο ανεβάζει το σύνολο των θανάτων στη χώρα από τη νόσο Covid-19 σε 1.475.

Οι ΗΠΑ, που είναι πρώτες στον κόσμο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (97.028), κατέγραψαν σε μία ημέρα σχεδόν 18.000 νέα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι η χώρα (και οι σχεδόν 330 εκατομμύρια κάτοικοί της) θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας εντός των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο προβλέπει τα κρούσματα να κορυφωθούν σε περίπου 21 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 17 Απριλίου.

Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 11.588 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.267. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 7.497, με 313 νεκρούς.