Ρισκάρισε την ζωή της για να σώσει ένα κοάλα από την φωτιά στην Αυστραλία

Ρισκάρισε την ζωή της για να σώσει ένα κοάλα από την φωτιά στην Αυστραλία

Μια πολύ όμορφη ιστορία έχει βγει μέχρι στιγμής από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία. Είναι από τις λίγες, αλλά της αξίζει όλη η προσοχή. Δεν είναι και λίγο πράγμα να ρισκάρεις την ίδια σου τη ζωή για να σώσεις ένα μικρό κοάλα. Ιδίως όταν αυτή που το έκανε δεν ήταν κάποια νέα κοπέλα. Ήταν μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να μπει στο φλεγόμενο δάσος, να κατεβάσει το κοάλα από το δέντρο και να του ρίξει νερό στη γούνα που είχε αρπάξει από τις σπίθες.

Στη συνέχεια το τύλιξε με μια κουβέρτα, το πήγε στο όχημα της και το μετέφερε στο κτηνιατρείο. Αυτά είναι γνωστά όμως. Τα νέα στοιχεία σε αυτή την ωραία ιστορία είναι που η Τόνι Ντόχερτι επισκέφτηκε το νοσοκομείο για Κοαάλα στη Νέα Νότια Ουαλία, εκεί όπου αναρρώνει το κοάλα. Μάλιστα, του έδωσε και το όνομα Λούις, επειδή έτσι λένε ένα από τα εγγόνια της.

Ο Λούις έχει καμμένη μύτη, καμμένες πατούσες και ορισμένα καμμένα σημεία στο δέρμα του. Θέλει χρόνο η αποθεραπεία του, αλλά όλα δείχνουν πως θα γίνει καλά. Στο βίντεο του CNN τον βλέπουμε να τρώει φύλλα ευκάλυπτου για πρώτη φορά μετά από τρεις μέρες και να του χορηγείται οξυγόνο.

Πέθανε ο Lewis το κοάλα, το μαρσιποφόρο που διέσωσε μια γυναίκα μέσα από τις φλόγες την περασμένη εβδομάδα στην Αυστραλία.

Η κτηνίατρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στην περιοχή Port Macquarie αποφάσισε να κάνει ευθανασία στο ζώο μετά τη διαπίστωση πως δεν πρόκειται να αναρρώσει ποτέ από τα εγκαύματά του.

«Προσφάτως αναφέραμε πως τα εγκαύματα ενδεχομένως να χειροτερέψουν πριν προλάβουν να καλυτερέψουν. Στην περίπτωση του Lewis, τα εγκαύματα χειροτέρεψαν και δυστυχώς δεν υπήρχε το ενδεχόμενο ανάρρωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείο