Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Σπέισι

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεκίνησε έρευνα για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε το 2008 στο νότιο Λονδίνο από έναν άνδρα που, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι.

Αξιωματούχοι του αρμόδιου τμήματος της Σκότλαντ Γιαρντ, ερευνούν τους ισχυρισμούς πως ένας άνδρας επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον ενός άλλου άνδρα στο Λονδίνο το 2008, περίοδο που ο δημοφιλής ηθοποιός εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής (2004-2015) του θεάτρου Ολντ Βικ.

Χθες, ένας πρώην εργαζόμενος του Ολντ Βικ είπε ότι είδε τον Σπέισι να παρενοχλεί άνδρες κατ' επανάληψη και κατηγόρησε το θέατρο ότι «έκανε τα στραβά μάτια».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του υποτιθέμενου δράστη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο 58χρονος Σπέισε, όπως αναφέρει ο Guardian.

Και η Σκότλαντ Γιαρντ, δεν επιβεβαίωσε το όνομα του υπόπτου, δεδομένου ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, ένας ηθοποιός που ζήτησε να μην κατονομαστεί κατηγόρησε τον σταρ ότι προσπάθησε να τον βιάσει όταν ήταν μόλις 15 ετών. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστηρίζει επίσης ότι οκτώ νυν και πρώην συνεργάτες της τηλεοπτικής σειράς House of Cards, με πρωταγωνιστή τον Σπέισι, χαρακτήρισαν «τοξική» την ατμόσφαιρα στο πλατό λόγω της συμπεριφοράς του 58χρονου ηθοποιού.

Με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη, η επερχόμενη έκτη σεζόν του House of Cards θα είναι και η τελευταία της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές στις οθόνες τους. Οι ανακοινώσεις ήρθαν λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τον Κέβιν Σπέισι, ωστόσο το Netflix διευκρίνισε ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Πηγή: Η Εφημερίδα των συντακτών