Songs From The Big Chair-Tears For Fears

Songs From The Big Chair-Tears For Fears

Πήραν το όνομα τους από βιβλίο του Arthur Janov. O Roland Orzabal γεννήθηκε 22 Αυγούστου 1961.

Αρχικά, το άλμπουμ επρόκειτο να φέρει τον τίτλο The Working Hour , αλλά ο Roland Orzabal πάλεψε να το αλλάξει σε Songs from the Big Chair , το οποίο προήλθε από την τηλεοπτική ταινία του 1976 Sybil για μια γυναίκα με διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας που αισθάνεται ασφαλής μόνο όταν κάθεται στη «μεγάλη καρέκλα» του αναλυτή της. Ο τίτλος του άλμπουμ αντικατοπτρίζει την άποψη του συγκροτήματος ότι στοχοποιήθηκε από εχθρικό αγγλικό μουσικό τύπο εκείνης της εποχής. 

Σε μια συνέντευξη για το φυλλάδιο της πολυτελούς έκδοσης του 2006, ο Curt Smith σημείωσε ότι "Ήμασταν πολύ εσωστρεφείς στο The Hurting , ήταν ένα πολύ σκοτεινό άλμπουμ. Βρήκαμε την ανάγκη να είμαστε πιο εξωστρεφείς στο The Big Chair ". 

Το συγκρότημα άρχισε να δημιουργεί νέο υλικό γύρω στις αρχές του 1984. Το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε για το άλμπουμ ήταν το "Head over Heels", το οποίο το συγκρότημα έπαιξε ζωντανά κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο στούντιο άλμπουμ. 

Ενώ ένα κυρίως μουσικό κομμάτι με τίτλο "The Big Chair" (το οποίο περιλαμβάνει δείγματα διαλόγων από την ταινία) κυκλοφόρησε ως η B-side του "Shout" το 1984, δεν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ (αλλά ήταν διαθέσιμο στο "ειδικό" του περιορισμένη έκδοση» σε κασέτα, που κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1985). 

Everybody Wants to Rule the World

 

Head over Heels

 

 

Mothers Talk

 

 

Shout

 

 

Video Url