Tequila-Champs (1958)

Το "Tequila" είναι ένα ορχηστρικό surf λατινικής έμπνευσης του 1958 που γράφτηκε από τον Chuck Rio και ηχογραφήθηκε από τους Champs. Το "Tequila" έγινε Νο. 1 επιτυχία τόσο στα τσαρτ ποπ όσο και στα R&B κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του και συνεχίζει να αναφέρεται έντονα στην ποπ κουλτούρα μέχρι σήμερα.

Ιστορία
Το 1957, η δισκογραφική εταιρεία του Gene Autry, Challenge Records, υπέγραψε με τον Dave Burgess (γεννημένος το 1934), έναν rockabilly τραγουδιστή-τραγουδοποιό από την Καλιφόρνια που συχνά ηχογραφούσε με το όνομα "Dave Dupree". Στα τέλη του 1957, χωρίς να έχει κάνει επιτυχίες, η Challenge Records στράφηκε στον Burgess, ο οποίος οργάνωσε μια ηχογράφηση στις 23 Δεκεμβρίου στο Χόλιγουντ. Στο στούντιο εκείνη την ημέρα ήταν ο Burgess στην ρυθμική κιθάρα, ο Cliff Hils στο μπάσο, το Flores Trio (Danny Flores σαξόφωνο και πιάνο, Gene Alden στα ντραμς και ο βασικός κιθαρίστας Buddy Bruce) και ο Huelyn Duvall συνεισφέροντας με δεύτερα φωνητικά. Συγκεντρώθηκαν κυρίως για να ηχογραφήσουν το "Train to Nowhere", ένα τραγούδι του Burgess, καθώς και το "Night Beat" και το "All Night Rock" (ένα τραγούδι που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ).

Η τελευταία μελωδία που ηχογραφήθηκε ήταν το "Tequila",  από τους Flores Trio. Βασίζεται σε ένα κουβανέζικο τραγούδι mambo, Como Mi Ritmo No Hay Dos του Cachao. Η λέξη «Τεκίλα» ακούγεται τρεις φορές σε όλη τη μελωδία. Υπήρχαν τρεις ηχογραφήσεις και ο Ντάνι Φλόρες, που έγραψε το τραγούδι, ήταν επίσης ο άνθρωπος που είπε τη λέξη "Τεκίλα!" σόλο. Το τραγούδι χρησίμευσε ως το B-side για το "Train to Nowhere", το οποίο κυκλοφόρησε από την Challenge Records  στις 15 Ιανουαρίου 1958. Ο Duvall θυμάται ότι ο δίσκος αρχικά είχε μικρή επιτυχία, αλλά, αφού έπαιξε ένας DJ στο Κλίβελαντ το B-side, το "Tequila" έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard chart στις 28 Μαρτίου 1958. Το τραγούδι έφτασε στο Νο. 1 στον Καναδά, στις 24 Μαρτίου 1958.

Video Url