Lady-Kenny Rogers (1980)

Το τραγούδι γράφτηκε και παρήχθη από τον Lionel Richie, ηχογραφήθηκε το 1980 και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επιτυχίες του Kenny Rogers. 

Η επιτυχία του "Lady" έδωσε ώθηση και στην καριέρα του Richie. Η παραγωγή του τραγουδιού ήταν η πρώτη του εκτός των Commodores και προανήγγειλε την επιτυχία του ως σόλο  κατά τη δεκαετία του 1980. Ο Ρότζερς ήταν επίσης  τραγουδιστής στο "We Are the World", που έγραψε ο Ρίτσι. Ο Richie ερμήνευσε ο ίδιος το "Lady" στο άλμπουμ του 1998, Time, και μαζί με τον Rogers ερμήνευσαν το τραγούδι ως ντουέτο στην κυκλοφορία του Richie, το 2012, Tuskegee. Ο Richie είχε αρχικά παρουσιάσει αυτό το τραγούδι στους Commodores και εκείνοι το απέρριψαν. Στη συνέχεια, αργότερα, δόθηκε στον Rogers να ηχογραφήσει και έγινε το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για αυτόν ως σόλο καλλιτέχνη.

Όταν ρωτήθηκε για το προσωπικό του αγαπημένο τραγούδι κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του τον Οκτώβριο του 1986 στο The Phil Donahue Show, ο Rogers απάντησε ότι "Το "Lady" είναι πάνω από όλα σχεδόν τα τραγούδια στον κόσμο".

Video Url