Ο κακός άνθρωπος δημιουργεί εικονικούς εχθρούς για να εκτονωθεί

Τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν οι χρήστες του διαδικτύου με επιθετικές αναρτήσεις για ανθρώπους που δεν συμπαθούν για διάφορους λόγους.

Μία κατηγορία είναι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι από τους οποίους, έτσι στην ψύχρα απαιτούν να αποχωρήσουν γιατί τους χρεώνουν οτιδήποτε μπορεί να φαντασθεί κανείς, μόνο το ποδόσφαιρο δεν έχουν ανακατέψει προς το παρόν που σε συλλογικό επίπεδο διασύρεται μόνιμα στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, βέβαια είχαμε τις επιθέσεις υπεύθυνων του Ολυμπιακού για τις διαιτησίες στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

ΟΙ πετυχημένοι που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αποκτήσουν πλούτο, είναι μία άλλη κατηγορία. Ενώ δεν τολμά να τους αγγίξει κανείς από τα μεγάλα ΜΜΕ και πως θα μπορούσε αφού όλα σχεδόν είναι δικά τους, οι εισαγγελείς του διαδικτύου τους συνδέουν με οτιδήποτε στραβό συμβαίνει στην χώρα, ανεξάρτητα του ότι όλοι αυτοί δίνουν εργασία σε χιλιάδες Έλληνες, πληρώνουν τους φόρους τους, συχνά κάνουν δωρεές και δεν κάνουν σε γενικές γραμμές κάτι χειρότερο από ότι κάνουν οι ανάλογοι  με αυτούς που ζουν σε άλλες καπιταλιστικές χώρες.

Η χειρότερη κατηγορία όμως είναι αυτή που στρέφεται εναντίον των νεκρών που δεν εγκρίνουν, συνήθως επειδή δεν ανήκουν στην ίδια πολιτική παράταξη με αυτούς.

Πραγματικά είναι φρικτό το να διαβάζει κανείς τόσο άσχημα πράγματα για ένα νεκρό, πρέπει να είσαι πολύ άρρωστος για να γράφεις πχ, ότι ναι καλός ο Βαγγέλης, όμως ποτέ δεν ανακατεύτηκε με την πολιτική και στην ουσία υποστήριζε με την μη συμμετοχή του την δεξιά.

Θύμα τους η Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία είχε εξαιρετικά πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, ακόμα και όσοι δεν συμπαθούν το όνομα για διάφορους λόγους το έχουν παραδεχτεί αυτό.

Σπάνια νεκρός γλιτώνει από την κριτική τους.

 

Αντί να τους αγκαλιάσουν με ευγνωμοσύνη πχ τους πυροβέστες στο δύσκολο έργο τους, εκεί μικροπολιτική, λες και αν ήταν αυτοί εξουσία θα είχαν άλλους να σβήνουν τις φωτιές, να προλαβαίνουν τις πανδημίες, να μην γίνονται τραγικά δυστυχήματα, να μην υπάρχουν βαρεμένοι ή ψυχοπαθείς που σκοτώνουν τους γονείς τους, τις γυναίκες και τους συνανθρώπους τους, κρίμα η πολιτική πρέπει να έχει και ανθρωπιά. την φωτιά σύμφωνα με την μυθολογία μας δημιούργησε ο Ήφαιστος, όχι ο Μητσοτάκης, αυτό είναι μύθος των αντιπάλων του, η φωτιά θα κάνει την παρουσία της και χωρίς τον Μητσοτάκη, όπως την κάνει τώρα και χωρίς τον Τσίπρα.