Tango Progressivo Για Progheads ....και όχι μόνο!!!

Tango Progressivo Για Progheads ....και όχι μόνο!!!

Εδώ, στα μέρη κάτω από τον Ισημερινό, σε μια χώρα πού έχει σαν έμβλημα στην σημαία της τις λέξεις : Ordem e Progresso [η ζοφερή πραγματικότητα δείχνει - δυστυχώς - Disordem e Regresso], ο υπογράφων έχει πάρει στα πολύ σοβαρά την δεύτερη λέξη (Progresso) και ξημεροβραδιάζεται ακούγοντας αλλά και αναζητώντας ... Progressive Rock. ο - για την ώρα - τελευταίος σταθμός ή γειτονική Argentina - óle!!!. Γειτονική , χμμμ....από εδώ πού βρίσκομαι χρειάζομαι 2 αεροπλάνα και 8-9 ώρες για να φτάσω στους Καλούς Αέρηδες (= Buenos Aires).

Ακούγοντας τούς BUBU [δεν είναι αστείο, υπάρχει ένα επίσης Αργεντίνικο Prog-Rock group με το όνομα ... Banana , αρκετά καλό μάλιστα] και τον μοναδικό συνάμα και εξαίρετο δίσκο τους "Anabelas" τού 1978, διάβασα ότι το συγκρότημα επανασυστάθηκε το 2016, με μόνο ένα από τα αρχικά μέλη. Και ότι ένα από τα νέα συμμετέχει στην μπάντα NAU ALETHEIA. Το όνομα μου προξένησε έκπληξη, εντύπωση μα και συγκίνηση. Είναι μάλλον ... άγριο να είναι κάποιος ο μοναδικός Έλληνας σε μια πολιτεία διπλάσια σε έκταση από την Ελλάδα, και ο μοναδικός άνθρωπος πού μιλάει την ίδια γλώσσα να είναι ή μικρή του Δάφνη.

Τα συναισθήματα αυτά εντάθηκαν όταν είδα τον τίτλο τού δίσκου [κυκλοφόρησε τον Μάρτιο τού 2017] "Los Misterios De Eleusis". Τα τραγούδια τού δίσκου , θα έλεγα ότι χωρίς να παίρνουν βραβείο πρωτοτυπίας, κεντρίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή. Ακούω τον δίσκο συνέχεια τις τελευταίες μέρες και θα ήθελα να μοιραστώ τα ακούσματα με τούς Progheads και όχι μόνο!!!!

1) Nordenskjöld

Αυτό το κομμάτι υπάρχει και στο ΕΡ τους, από το 2016.
Μπορούν και ανακατεύουν μουσική δωματίου , fusion, αλλά και hard rock ξεσπάσματα. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γράψει μουσικά θέματα για ταινίες τού νέου Αργεντίνικου κινηματογράφου.

2) Infancia Diamantina

3) Fotofobia - Ένα κομμάτι με Ελληνική λέξη για τίτλο.

4) Oktaedro - Κι αυτό υπήρχε στό ΕΡ - 2016. Καί άλλη μιά Ελληνική λέξη.

5) Tangopendiente Και λίγο για το τέλος

NAU ALETHEIA :Line-up / Musicians
- Alvar Llusá-Damiani / Violin, electric & acoustic guitars
- Gabriel Herrera / Keyboards, sequencer, electric guitar (3)
- Juan Pablo Gonzalez / Electric and fretless bass
- Ezequiel Bonani / Drums
With:
- Natalia Abate / Flute (1,7)
- Lucas Zampi / Sax (1,3,4,9)
- Emilio Ariza / Flute (2)
- Camila González / Flute (3,11)
- Adrián Foppiano / Percusion (4,9)
- Lucas Misael Cuadra / Oboe (8,11)
- Nicolás Ruggiero / Clarinet (8,11)
- Tiziana Rocca / Backing vocals (10)
- Ítalo Antúnez / Bassoon (11)
- Guadalupe Hidalgo / Vocals (11)

Το εξώφυλλο τού δίσκου.

Καλή Ακρόαση
Πολλά χαιρετίσματα
Χρήστος Φεσσάς [Καθηγητής Μυστήριος] - Teresina/ Piaui/ Brazil