Iron Maiden : Οι λόγοι που έφυγαν και επέστρεψαν οι Dickinson & Smith

Bruce Dickinson: Οι 10 μεγαλύτερες κραυγές του...

Ο frontman των Maiden μίλησε για το επίμαχο θέμα σε συνέντευξη στο περιοδικό Stereogum

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σίριαλ της δεκαετίας του 90, χωρίς ευτυχώς να έχει δωθεί συνέχεια τα τελευταία 25 χρόνια. Η αποχώρηση πρώτα του Adrian Smith κι έπειτα του Bruce Dickinson από τους Iron Maiden, η επανένωση με τους υπόλοιπους στο θρυλικό reunion του 1999 και η μετέπειτα συνέχεια. Μιλώντας στο γνωστό blog Stereogum, ο Dickinson ανέφερε σχετικά:

"Ο λόγος που επανενταχθήκαμε είναι επειδή το θέλαμε, άρα πρόκειται για επιλογή. Και ήταν στην πραγματικότητα επιλογή μας. Ήταν ένα αίτημα από τη μία και από την άλλη ήταν επιλογή μας να επανέλθουμε. Και τώρα, αφού το κάναμε αυτό λέμε "ας έχουμε περισσότερες σχέσεις ως ενήλικες, μεταξύ μας". Έγινε πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθείς με όλους, πολύ πιο εύκολο να μιλήσεις πιο ειλικρινά και ανοιχτά για διάφορα πράγματα.". Συνέχισε δε λέγοντας πως σε αντίθεση με τα 80s, τα νεύρα της ημέρας εξαφανίζονται την επόμενη χωρίς να υπάρχει διαπληκτισμός, όταν παλιότερα μπορεί να κρατούσαν δυσαρέσκεια ακόμα και για βδομάδες.

Όσο για το θέμα της (ευτυχώς) προσωρινής αποχώρησης, ο Dickinson είπε τα εξής :

"Νομίζω ότι όλοι έχουμε μεγαλώσει αρκετά για να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι ήμασταν όλοι ξεχωριστά άτομα, που μαζευτήκαμε για να παίξουμε μουσική με τους Iron Maiden. Νομίζω ότι αυτό που εξόργισε τον Adrian και εμένα σε κάποιο βαθμό, ήταν αυτή η ιδέα ακριβώς, ότι οι Maiden ήταν μια ομοιογενής μάζα, ένα συμπαγές τσιμέντο. Ο Adrian επαναστάτησε. Ούτε εμένα μου άρεσε ιδιαιτέρως. Και όντως, ως ένα βαθμό, δεν ήμασταν ξεχωριστές μονάδες."

O Bruce Dickinson θα εμφανιστεί με τους Judas Priest και τους Accept στο Release Athens Festival, στις 21 Ιουλίου.