78 ετών ο Randy Newman

78 ετών ο Randy Newman

Ο Randall Stuart "Randy" Newman γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1943, Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, συνθέτης αλλά και πιανίστας, ευρέως γνωστός για τη χαρακτηριστική φωνή του.

Από το 1980, ο Newman έχει εργαστεί κυρίως ως συνθέτης σε κινηματογραφικές ταινίες. Μερικά από τα πιο γνωστά φιλμ που έχει συμμετάσχει είναι το Ragtime, το Awakenings, το The natural, το Leatherheads, το James and The Giant Peach , το Meet the Parents, το Cold Turkey, το Seabiscuit και το The Princess and the Frog. Έχει συμμετάσχει και σε επτά Disney-Pixar ταινίες, το Toy Story, Life of a bug, Toy Story 2, Monsters Inc, Cars, Toy Story 3, και πιο πρόσφατα στο Monsters University.

Ο Newman έχει προταθεί για 20 Όσκαρ, κερδίζοντας δύο φορές. Έχει κερδίσει επίσης τρία Emmys, έξι βραβεία Grammy, και το βραβείο Governor's από την Recording Academy. Το 2002 έγινε μέλος στο Hall of Fame των Στιχουργών, το 2007 χαρακτηρίστηκε ως Disney Legend και τον Απρίλιο του 2013 έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Πετρίδη για τον Randy Newman

Πατήστε εδώ