Rush : Οι Lee & Lifeson "τζαμάρουν" παρέα

10 τραγούδια των Rush

Οι δύο θρύλοι ήταν ανέκαθεν κολλητοί φίλοι και ως τέτοιοι τζαμάρουν και σήμερα

Έχοντας δώσει το τελευταίο τους live το 2015 και χάνοντας πριν από 4 χρόνια τον θρύλο Neil Peart, οι Rush κοιτούν εδώ και καιρό τους πολυπληθείς οπαδούς τους να περιμένουν κάθε φορά ένα ψήγμα νέας μουσικής, ή έστω κάποιο στοιχείο κινητικότητας. Ο Alex Lifeson δίνει ένα πολύτιμο στοιχείο, καθώς παίζει ξανά τραγούδια των Rush ώστε να μην "σκουριάζει".

Μιλώντας στο Ultimate Classic Rock, ο κιθαρίστας των Rush μίλησε για τις πρόσφατες πρόβες του με τον Geddy Lee, τονίζοντας πως του αρέσει πολύ το ότι επισκέπτεται ξανά τον κατάλογο των τραγουδιών του γκρουπ :  
"Αποφασίσαμε να παίξουμε μερικά τραγούδια των Rush. Ξέρετε, δεν έχουμε παίξει αυτά τα τραγούδια εδώ και 10 χρόνια. Ξεκινήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Μαζευόμαστε μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι του. Απλώς διαλέξαμε μερικά τραγούδια των Rush και αρχίσαμε να τα παίζουμε και ακουγόμαστε σαν ένα πολύ, πολύ κακό tribute band των Rush."

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τον Lifeson, είναι δύσκολο να προκύψει κάτι από αυτές τις πρόβες, καθώς ο κιθαρίστας είναι αφοσιωμένος στους Envy of None και στα υπόλοιπα projects του. Για το δεύτερο δίσκο των Envy of None, ο Lifeson δηλώνει : "έχουμε 11-12 τραγούδια και τέσσερα εξ αυτών είναι περίπου στο 85% τους. Μου αρέσει πολύ το καινούργιο υλικό, ακούγεται υπέροχο".