Keith Richards : Αυτόν τον τραγουδιστή θαύμαζε ο Mick Jagger!

Ο Keith Richards για τη σχέση του με τον Mick Jagger: Τον ξέρω και με ξέρει

Όσα ανέφερε ο Richards για τον επί χρόνια συνοδοιπόρο του

Το βιβλίο Life είναι μια ιδιαίτερα λεπτομερής αυτοβιογραφία του Keith Richards, που γράφτηκε με τη βοήθεια του δημοσιογράφου James Fox. Ο Fox υπήρξε επί χρόνια συντάκτης των Sunday Times, ενώ έγινε επίσης γνωστός για τις αποστολές του στην Αφρική. Στην αυτοβιογραφία του Richards, πέρα από τα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που περιγράφονται για τη ζωή του κιθαρίστα, ο Keith μιλάει και για την περίοδο που ο Mick Jagger άρχισε να αμφιβάλλει για τον εαυτό του :

"Κάπου έγινε αφύσικο. Είχε ξεχάσει σε ένα σημείο το πόσο καλός ήτανε, ξέχασε το φυσικό του ρυθμό. Αυτό που έκανε κάποιος άλλος ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον για αυτόν, από αυτό το οποίο έκανε ο ίδιος του. Άρχισε να συμπεριφέρεται σαν να ήθελε να γίνει κάποιος άλλος".

Καθώς φυσικά οι Rolling Stones υπήρξαν rock πρωτοπόροι, ήταν λογικό ο Jagger να παρακολουθεί μεταγενέστερους ερμηνευτές, οι οποίοι συνδύαζαν την επιρροή του με το προσωπικό τους στυλ. Καθώς οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες, υπήρξε ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης τον οποίον παρακολουθούσε ο Jagger, για τον οποίο ο Richards θα πει :

"Παρακολουθούσε το τι έκανε ο David Bowie και ήθελε να το κάνει ο ίδιος. Ο David υπήρξε σημαντική επιρροή. Ο Mick άρχισε να ψάχνεται με κουστούμια και εκκεντρικές εμφανίσεις."

Ωστόσο, ο Keith Richards θεωρούσε τον όλο θαυμασμό υπερβολικό :

"Το γεγονός έιναι ότι ο Mick μπορούσε να αποδώσει 10 φορές καλύτερα από τον Bowie, φορώντας ένα τζιν και ένα μπλουζάκι και τραγουδώντας "I'm a man". Γιατί να θες να γίνεις οτιδήποτε άλλο από τη στιγμή που είσαι ο Mick Jagger. Δεν είναι αρκετό που είσαι ο μεγαλύτερος διασκεδαστής στη show business; Είχε μάλλον ξεχάσει ότι αυτός δημιούργησε και όριζε τα trends για πολλά χρόνια".