Uk Singles No1…1977, Leo Sayer...

Uk Singles No1…1977, Leo Sayer...

Από τον Θεόδωρο Φαχουρίδη

Σαν σήμερα ο Leo Sayer ανέβαινε στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ, για πρώτη φορά, με την δική του εκδοχή στο When I need You. Θα μείνει εκεί για τρεις εβδομάδες. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς θα κατακτήσει το τραγούδι και το Hot 100 του Billboard.

Με αφορμή αυτό θυμόμαστε τραγούδια που αγαπήσαμε από τον μικροκαμωμένο βρετανό, ενός ιδιαίτερα πετυχημένου pop ερμηνευτή των ‘70s.

The Show Must Go On (1973 – η πρώτη του επιτυχία, υπάρχει στον δίσκο Silvebird)

Moonlighting (1975 Lp: Another Year)

You Make Me Feel Like Dancing (1976, No1 επιτυχία στις ΗΠΑ, βραβευμένο με γκράμμι για καλύτερο R&B τραγούδι της χρονιάς στην 20η απονομή των βραβείων. LP: Endless Flight)

Thunder In My Heart (1977, θα γίνει το 2ο Νο1 στην Αγγλία 29 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία χάρη σε ένα remix του από τον Βρετανό dj Meck. Lp: Thunder In My Heart )

Η τελευταία μεγάλη του επιτυχία)

ως υστερόγραφο και με αφορμή την απουσία του Γιάννη από το ραδιόφωνο και το τελευταίο του αφιέρωμα πριν σιγήσει το μικρόφωνο, να θυμίσω ότι ο Sayer, είχε εμφανιστεί στο φεστιβάλ του San Remo το 1990 και το 1991, τραγουδώντας τις αγγλικές εκδόσεις των Mango - Tu si και Amedeo Minghi - Dubbi no.
All alone

https://www.youtube.com/watch?v=gvavoQmcIZQ