7 από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας στη μουσική

Photo by Unsplash

Όταν η φαντασία των fans για τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες οργιάζει

Κανείς δε γνωρίζει φυσικά πόση αλήθεια ή ψέμα περιέχουν οι παρακάτω ιστορίες. Ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου έγιναν αστικοί μύθοι, αποτελούν θέμα συζήτησης μέχρι σήμερα πολλές φορές, δίνουν μια κάποια νοστιμιά σε ένα έτσι κι αλλιώς γεμάτο από ιστορίες και γεγονότα καρνέ του κάθε καλλιτέχνη:

- Ο Dave Gahan των Depeche Mode είναι βαμπίρ

Ο ενίοτε μακάβριος τόνος του γκρουπ οδήγησαν πολλούς στο να τον βαφτίσουν βρυκολακα. Ένας δημοσιογράφος είπε ότι ο Gahan προσπάθησε να του δαγκώσει το λαιμό, κάτι που ο ίδιος του δεν μπορεί να θυμηθεί, ωστόσο δεν το αρνείται κατηγορηματικά. Το 2001 δηλώνει στο Uncut ότι το κρεβάτι του έχει σχήμα φερέτρου, κάτι που ήταν αρκετό να διατηρηθούν οι φήμες μια και καλή.

- Ο David Bowie προέβλεψε τον Kanye West
Δείτε απλά το εξώφυλλο του Ziggy Stardust και ακούστε το Starman.

23 από τα πιο τρελά και πιο αξιομνημόνευτα Concept άλμπουμ...

 

- Ο Paul McCartney ήταν νεκρός για πολλά χρόνια
Η θεωρία λέει ότι ο McCartney πέθανε το 1966 και αντικαταστάθηκε από ένα σωσία του. Στο μύθο πρόσθεσαν και τα "ανάποδα" μηνύματα σε κάποια τραγούδια :
 

 

- O Stevie Wonder δεν είναι τυφλός
Κάποια στιγμή το 2010 ο Stevie Wonder φάνηκε να πιάνει μια βάση μικροφώνου την οποία μόλις είχε ρίξει ο Paul McCartney, κάτι που ήταν αρκετό να δημιουργήσει τον αντίστοιχο θόρυβο.
 

 

- Οι Supertramp προέβλεψαν την 11η Σεπτεμβρίου
Απλά δείτε :

 

- Ο Jim Morrisson δεν πέθανε στη μπανιέρα του
Σύμφωνα με το βιβλίο "The End : Jim Morrison" του 2007, ο τραγουδιστής πέθανε στην τουαλέτα ενός nightclub που λεγόταν Rock n Roll Circus και απλά το πτώμα του μεταφέρθηκε στο σπίτι του. Ωστόσο η Marriane Faithful είπε κάποια στιγμή στο Mojo πως ένα πρώην σύντροφος της, έδωσε στο Morrison την τελευταία θανατηφόρα δόση του.
 
- Ο Elvis ζει...