Δισκοθήκη: Country Joe and the Fish Μάχιμη μουσική στο ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Country Joe and the Fish ήταν ένα αμερικάνικο ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια το 1965. Το συγκρότημα ήταν ένα από τα συγκροτήματα με επιρροή στη μουσική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Μεγάλο μέρος της μουσικής του συγκροτήματος γράφτηκε από τα ιδρυτικά μέλη Country Joe McDonald και Barry "The Fish" Melton, με τους στίχους να αναφέρονται έντονα σε θέματα σημαντικά για την αντικουλτούρα, όπως αντιπολεμικές διαμαρτυρίες, δωρεάν έρωτας και ψυχαγωγική χρήση ναρκωτικών. Μέσω ενός συνδυασμού ψυχεδέλειας και ηλεκτρονικής μουσικής, ο ήχος του συγκροτήματος σημαδεύτηκε από καινοτόμες μελωδίες κιθάρας και παραμορφωμένα οργανικά όργανα που ήταν σημαντικά για την ανάπτυξη του acid rock.

Video Url

 

Το συγκρότημα παρήγαγε μόνο του δύο EP που τράβηξαν την προσοχή στο underground κύκλωμα πριν υπογράψουν στη Vanguard Records το 1966. Ακολούθησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Electric Music for the Mind and Body το 1967. Περιείχε το μοναδικό τους σινγκλ σε εθνικά charts, "Not So Sweet Martha Lorraine», και οι πιο πειραματικές διασκευές τους. Το δεύτερο άλμπουμ τους, I-Feel-Like-I'm-Fixin'-to-Die, κυκλοφόρησε στα τέλη του 1967. Το ομότιτλο κομμάτι του, με το σκοτεινό του χιούμορ και τη σάτιρα, έγινε η υπογραφή τους και συγκαταλέγεται στα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια διαμαρτυρίας της εποχής. Ακολούθησε περαιτέρω επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης των McDonald's στο Woodstock, αλλά η σύνθεση του γκρουπ υπέστη αλλαγές μέχρι τη διάλυσή του το 1970. Τα μέλη του συγκροτήματος συνεχίζουν στη μουσική βιομηχανία ως σόλο ηχογραφώντας καλλιτέχνες και σποραδικά ξαναφτιάχνονται.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5