Gwyneth Paltrow και Angelina Jolie: Μας παρενοχλούσε ο Harvey Weinstein

Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει η υπόθεση του ισχυρού άνδρα των οσκαρικών παραγωγών Harvey Weinstein μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που αποκαλύφθηκαν σε έρευνα της εφημερίδας New York Times. Διάσημες ηθοποιοί, παίρνοντας θάρρος η μία μετά την άλλη, βγαίνουν μπροστά και καταγγέλλουν τον άλλοτε κραταιό άντρα της αμερικανικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Μιλώντας στους New York Times, και η Gwyneth Paltrow αποκάλυψε πως την εποχή που ήταν 22 ετών πήρε ένα ρόλο που θα την εκτόξευε από ηθοποιό σε σταρ: Ο παραγωγός Harvey Weinstein την προσέλαβε για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Emma». Πριν την έναρξη των γυρισμάτων, ωστόσο, την κάλεσε στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Peninsula Beverly Hills για ένα γεύμα εργασίας που ξεκίνησε ομαλά.

Κατέληξε, όμως, με τον Weinstein να βάζει τα χέρια του επάνω της και να της προτείνει να μεταφερθούν στο δωμάτιο για μασάζ. «Ήμουν παιδί, με είχαν υπογράψει, ήμουν τρομοκρατημένη» τόνισε στη συνέντευξή της, δηλώνοντας δημοσίως ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον άνθρωπο που εκτόξευσε την καριέρα της και στη συνέχεια τη βοήθησε να κερδίσει ένα Όσκαρ (σ.σ. για την ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ). H 45χρονη ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι αρνήθηκε την πρότασή του παραγωγού και αποκάλυψε στον τότε σύντροφό της, Brad Pitt, τι είχε συμβεί. Ο Pitt πήγε να συναντήσει τον Weinstein και λίγο μετά, ο τελευταίος την απείλησε λέγοντάς την να μην αποκαλύψει σε κανέναν άλλον τι είχε συμβεί. «Νόμιζα ότι θα με απολύσει», είπε χαρακτηριστικά. Αλλά δεν ήταν η μόνη σταρ του Χόλιγουντ που αποφάσισε να προβεί σε αποκαλύψεις. Η Αngelina Jolie αποκάλυψε και εκείνη με τη σειρά της, ότι κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας της ταινίας «Playing by Heart» στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο παραγωγός προσπάθησε να την παρενοχλήσει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, αλλά αυτή αρνήθηκε τις προτάσεις του.

Σε mail που απέστειλε στην αμερικανική εφημερίδα ανέφερε: «Βίωσα μία δυσάρεστη εμπειρία με τον Harvey Weinstein στα νιάτα μου, και ως αποτέλεσμα αυτής, αποφάσισα να μην ξανασυνεργαστώ μαζί του καθώς και να προειδοποιήσω άλλους όταν το έκαναν. Αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες σε οποιοδήποτε πεδίο, σε οποιαδήποτε χώρα, είναι απαράδεκτη». Τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε στα νιάτα της με τον άλλοτε ισχυρό παραγωγό του Χόλιγουντ ανέφερε στους New York Times και η Angelina Jolie.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μετά το προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times» όπου αναφέρονται τουλάχιστον οκτώ ισχυρισμοί περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ισχυρό άντρα του Χόλιγουντ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα του New Yorker δια μέσω του εκπροσώπου του αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση γύρω από το άρθρο των Times.

via New York Times