Ο Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Στέλιος Καζαντζίδης

Σ’ αυτή τη Μουσική βραδιά τού 1981, όλα γίνανε βιαστικά και κάπως ανορθόδοξα. Ο αναπληρωτής Γενικός τής ΕΡΤ Βασίλης Βασιλικός, που είχε τάξει στον «Πράσινο Ήλιο», όπως μού είπε όταν μού τηλεφώνησε Σάββατο απόγευμα στο σπίτι μου, «να βγάλει επειγόντως τον Καζαντζίδη στην τηλεόραση», αυτό τους είχε τάξει. Μάλιστα είχε ζητήσει από τον Χάρυ Κλυνν να διαλέξει τα τραγούδια κι από τον Λευτέρη Παπαδόπουλονα κάνει την συνέντευξη.

Η Δάφνη Τζαφέρη κι εγώ φροντίζαμε τα υπόλοιπα. Οι «αυλικοί» στο στούντιο και το γύρισμα δεν σταματούσαν τα παιναίμστα αλλά ο Στέλιος παρέμενε σοβαρός, σεμνός και ανασφαλής. Η εκπομπή σαν σύνολο ήταν μέτρια, και όσοι μού την είχαν φυλαγμένη, βρήκαν την ευκαιρία να μού επιτεθούν.

Γράφτηκε ακόμη κι ότι θα έπρεπε να πάψω να κάνω τηλεόραση. Για ένα μικρό διάστημα σταμάτησα, γιατί είχα πεισμώσει. «Μην τους κάνεις το χατίρι» με συμβούλεψε η Κατερίνα Κατωτάκη και φυσικά την άκουσα.

Video Url

 

Από τα τραγούδια που είχε διαλέξει ο Χάρυ Κλυνν για να δείξει τα διαφορετικά πρόσωπα τού Καζαντζίδη, ερωτικό, κοινωνικό, πολιτικό, ακούμε ένα τού Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους τού Μιχάλη Κακογιάννη από τη συλλογή τού 1974 «Στην Ανατολή». Ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδά για «Άπονες εξουσίες».

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου