We're An American Band-Grand Funk Railroad (1973)

We're An American Band-Grand Funk Railroad (1973)

Σήμα σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε ο Πετρίδης στην δεκαετία του '70.

Το We're an American Band είναι το 7ο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού σκληρού ροκ συγκροτήματος Grand Funk Railroad , που πιστώνεται ως Grand Funk.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Capitol Records στις 15 Ιουλίου 1973 και πιστοποιήθηκε ως χρυσό από την RIAA λίγο μετά από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του.

Δύο single κυκλοφόρησαν από το άλμπουμ. Το πρώτο , " We're an American Band ", κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου 1973 και το δεύτερο, " Walk Like a Man ", κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 1973.

Και τα δύο τραγουδήθηκαν από τον ντράμερ Don Brewer. Υπάρχει μια προσθήκη στο συγκρότημα σε αυτήν την κυκλοφορία - ο Craig Frost - που παίζει το όργανο, το clavinet και το Moog. Ο Craig πιστώθηκε ως επιπλέον μουσικός στο "Phoenix" που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο χρόνο.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ ήταν αρχικά καλυμμένο με χρυσό αλουμινόχαρτο εξωτερικά και η αρχική σειρά πιέσεων πιέστηκε σε καθαρό, σκούρο κίτρινο βινύλιο για να προσομοιώσει ή να προτείνει έναν "χρυσό" δίσκο.

Το άλμπουμ έχει επανεκδοθεί αρκετές φορές.  . Μια μίξη Quadraphonic του άλμπουμ ήταν διαθέσιμη σε μορφή δοχείου Quadraphonic 8-Track.

 

 

Ήήταν η πρώτη συνεργασία του γκρουπ με τον παραγωγό / μηχανικό Todd Rundgren . Ο Rundgren και το συγκρότημα ηχογράφησαν το άλμπουμ στα Criteria Studios στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 13–15 Ιουνίου 1973. Ο Rundgren θα συνέχιζε την παραγωγή του επόμενου άλμπουμ του συγκροτήματος, Shinin' On (1974), πριν το συγκρότημα στραφεί στον Jimmy Ienner .

Η Αρχική έκδοση του άλμπουμ, καθώς και το single "We're an American Band", ήταν σε ημιδιαφανές κίτρινο βινύλιο, σύμβολο ενός " χρυσού δίσκου ". Οι ετικέτες των άλμπουμ, πάνω από τους πλαϊνούς αριθμούς, έδιναν εντολή στους ακροατές να παίξουν "σε πλήρη ένταση".

Περιλάμβανε τέσσερα αυτοκόλλητα (δύο μπλε και δύο κόκκινα) με το λογότυπο Grand Funk "Pointing Finger". Δίνοντας έμφαση στη συντόμευση του ονόματος του γκρουπ, η λέξη "Σιδηρόδρομος" δεν εμφανίζεται πουθενά στο μανίκι του άλμπουμ, στο χιτώνιο ή στο δίσκο βινυλίου, παρά μόνο ως τίτλος του πρώτου τραγουδιού στη δεύτερη πλευρά του άλμπουμ.