Γκέλυ Μαυροπούλου: Οι τελευταίες στιγμές της ντίβας του σινεμά- Έφυγε από τη ζωή μόνη και ξεχασμένη

Γκέλυ Μαυροπούλου: Οι τελευταίες στιγμές της ντίβας του σινεμά- Έφυγε από τη ζωή μόνη και ξεχασμένη

Η Γκέλυ Μαυροπούλου "έφυγε" από τη ζωή μόνη και ξεχασμένη, κρατώντας τις φωτογραφίες των γονιών της στα χέρια της.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου "έφυγε” από τη ζωή τη Δευτέρα 19 Ιουλίου σε ηλικία 89 ετών. Η μοναδική συντροφιά της ήταν ένα σκυλάκι, αφού ζούσε μόνη της σε ένα διαμέρισμα στην πλατεία Αμερικής, εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου, η οποία υπήρξε ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου και γόνος δύο πολύ σπουδαίων ηθοποιών, της Μαρίκας Κρεβατά και του Άγγελου Μαυρόπουλου.

Η ίδια είχε εξομολογηθεί στην εφημερίδα Espresso πριν από λίγα χρόνια: "Δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως. Ούτε από συγγενείς ούτε από φίλους. Όμως δεν νιώθω μόνη γιατί έχω το σκυλάκι μου. Αυτό με παρηγορεί, αυτό μου δίνει δύναμη να ζω”.

https://www.youtube.com/watch?v=zKu4DZE8kkc

Η πτώση στο διαμέρισμα και η αναμονή στο νοσοκομείο
Τον περασμένο Νοέμβριο, η ηθοποιός είχε μια πτώση μέσα στο διαμέρισμά της και τότε βρέθηκε στο νοσοκομείο, αναζητώντας μάταια κάποιον δικό της συγγενή προκειμένου να της γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Το ατύχημα της συνέβη όταν ζαλίστηκε ενώ έκανε δουλειές του σπιτιού με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στην σπονδυλική της στήλη. Έχοντας τις αισθήσεις της, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο, στα έκτακτα περιστατικά.

gkely 2323

Η ίδια, χτυπημένη και ανήμπορη να κουνηθεί, πέρασε μερικά εικοσιτετράωρα σκεπασμένη με μια κουβέρτα περιμένοντας υπομονετικά στον κρύο θάλαμο του δημόσιου νοσοκομείου μέχρι να την περιθάλψουν. Μια σκηνή που περιγράφει την απόλυτη μοναξιά που βίωσε στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

https://www.youtube.com/watch?v=hLaD_k58QYk

Μάλιστα, όταν οι γιατροί της επέτρεψαν να πάρει εξιτήριο, οι γείτονες ήταν εκείνοι που τη φρόντιζαν, μέχρι να βρεθεί κάποια οικιακή βοηθός να την περιθάλψει, αφού η σύνταξη των 630 ευρώ δεν έφτανε ούτε για τα βασικά έξοδα του σπιτιού.

Βυθισμένη στο σκοτάδι και στην άνοια που εδώ και χρόνια την ταλαιπωρούσε, έσβησε κρατώντας στα χέρια της μια οικογενειακή φωτογραφία που είχε με τη μητέρα της Μαρίκα Κρεβατά και τον πατέρα της, Άγγελο Μαυρόπουλο.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 - 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 - 1994).

Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του "Θεάτρου Τέχνης" του Καρόλου Κουν. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Μίνως Βολανάκης.

Έπαιξε δίπλα σε όλους τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, από τον Μάνο Κατράκη και τον Μίμη Φωτόπουλο μέχρι την Κατίνα Παξινού και τη Μελίνα Μερκούρη. Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης σπουδαίο ηθοποιό, Στέφανο Στρατηγό με τον οποίο χώρισε μετά από 12 χρόνια κοινής πορείας.

https://www.youtube.com/watch?v=z5q91_fSBTs

Το 1991 πραγματοποίησε την τελευταία της θεατρική της εμφάνιση, παίζοντας τον ρόλο της Μπελίνα στο έργο "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου.