Ελένη Φιλίνη: Οι φορές που κινδύνεψε να πεθάνει, ο λόγος που δεν έκανε παιδιά και το παράπονο για την ηλικία της

Ελένη Φιλίνη: Οι φορές που κινδύνεψε να πεθάνει, ο λόγος που δεν έκανε παιδιά

Η Ελένη Φιλίνη γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 14 Μαΐου του 1958. Η ηθοποιός έχει ρίζες από την Δημητσάνα και τα Καλάβρυτα.

Η Ελένη Φιλίνη είναι μία από τις ηθοποιούς που μεγαλώνουν όμορφα και στα 64 της χρόνια διατηρεί μια άψογη σιλουέτα που θα ζήλευαν πολλές γυναίκες.Παραμένει σε φόρμα χάρη στη γυμναστική που κάνει μέσω του χορού, αλλά και της σωστής διατροφής που για την ίδια αποτελούν στάση ζωής.

Προσωπική ζωή
«Δεν παντρεύτηκα ποτέ για να με ρωτάς εσύ, γιατί τώρα θα με ρωτούσες «γιατί χώρισες;». Εγώ θα παντρευόμουν εάν είχα ένα 80% ότι δε θα χωρίσω, επομένως αυτό το δεδομένο δεν υπήρχε… όχι για εμένα για το παιδί.

Είμαι πολύ ευαίσθητη στο θέμα του παιδιού… Δε θα έκανα ένα παιδί εγωιστικά και μόνο… ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδί, που είχα μάθει ότι το βασάνιζε ο πατέρας του αλλά δεν γινόταν», είχε πει ερωτώμενη γιατί δεν ανέβηκε ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας.

 

“Έχω παλέψει στη ζωή μου σχέσεις αλλά το βλέπεις το πράγμα όταν δεν υπάρχει φως ή είναι πολύ μακριά δεν θα κάτσω να σκάσω” ανέφερε σε άλλη της συνέντευξη η Ελένη Φιλίνη. “Οι σχέσεις μπορεί να ξεκινούν πάρα πολύ ειδυλλιακά, ονειρικά και στην πορεία καταλήγουν ο ένας να θέλει να βγάλει τα μάτια του άλλου. Όταν υπάρχουν μάλιστα παιδιά το θεωρώ τραγικό.Είχα κάνει μέχρι τρία χρόνια να δω τον πατέρα μου όταν ήταν στον Παναμά. Μπορεί αυτά συν κάποια που είχα δει στον ευρύτερό μου κύκλο να έχουν συντελέσει στο γεγονός πως δεν παντρεύτηκα. Δεν ήμουν αρνητική ποτέ αλλά πίστευα πως το να κάνεις ένα παιδί είναι μεγάλη ευθύνη” είχε πει η Ελένη Φιλίνη.

Επαγγελματική πορεία

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη και τη Σχολή Αθηνών. Έκανε τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1980. Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά Λούνα Παρκ το δεύτερο εξάμηνο του 1980, ενώ φοιτούσε ακόμα στη Δραματική Σχολή. Η Φιλίνη έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Την περίοδο 2011 – 2012 συνεργάστηκε ως τραγουδίστρια με τα “Παιδιά από την Πάτρα”και τον Παύλο Χαϊκάλη.

Η ηθοποιός είχε πει: «Ξεκίνησα με τον Ντίνο Ηλιόπουλο στο θέατρο και θαύμαζα όλη την λεπτότητα αυτού του ανθρώπου» πρόσθεσε, σε άλλο σημείο, η γνωστή ηθοποιός. «Ήταν ο άνθρωπος που τον πάταγες και σου έλεγε αυτός συγνώμη».

Όσον αφορά τα χρήματα που έχει κατορθώσει να βγάλει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη δουλειά της, η Ελένη Φιλίνη παραδέχθηκε πως «έχω πάρει ένα δικό μου σπίτι, έχω το αυτοκίνητό μου. Τόσο απλά, λιτά. Από το θέατρο δεν βγήκαν ποτέ χρήματα και αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος». Σε άλλη της συνέντευξη είχε πει:«Δεν είμαι από τις ηθοποιούς που έχουν πληρωθεί καλά σε ταινίες. Εγώ πάντα ήμουν η ριγμένη. “Πουλούσα σαν τρελή” και δεν έπαιρνα αυτά που έπρεπε να πάρω.

Στην πρώτη μου ταινία, “Η γυναικάρα με τα πράσινα” πήρα 100.000 δραχμές και ο παραγωγός έβγαλε τον πρώτο χρόνο 30 εκ. δραχμές. Φαντάσου πόσα έβγαλε τα επόμενα».

Η Ελένη Φιλίνη έστειλε μήνυμα στο Wikipedia για να αλλάξει την ηλικία της
Όταν ρωτήθηκε αν μια γυναίκα πρέπει να λέει την ηλικία της, εκείνη είχε απαντήσει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα καλλιτέχνης πρέπει να λέει την ηλικία του. Δεν έχουν πετύχει την ηλικία μου ειδικά η Wikipedia τους έστειλα και μήνυμα γιατί με μεγαλώνανε… και τους λέω: γράψτε ότι γεννήθηκα το 1821 να τελειώνουμε»!

 

«Δύο φορές κινδύνεψα να πεθάνω»
Δύο φορές κινδύνεψα να πεθάνω, ήμουν πολύ σοβαρά. Έχω “χάσει” πολλούς ανθρώπους από τη ζωή μου, ενώ βρισκόμουν σε μικρή ηλικία. Κάποιοι φτάνουν σε μεγάλη ηλικία και δεν έχουν “χάσει” κανέναν. Παππούδες και γιαγιάδες τους είχα “χάσει” μέχρι τα 7 μου, όλους. Μου είχε μείνει μόνο μια γιαγιά, που την “έχασα” στα 17 μου.

Με πληροφορίες από enimerotiko.gr