Άννα Μαντζουράνη: Οι 45 ταινίες, η υπέροχη φωνή, ο γάμος με τον παραγωγό της και το πρόωρο τέλος στα 56 της

Άννα Μαντζουράνη: Οι 45 ταινίες, η υπέροχη φωνή και ο γάμος με τον παραγωγό της

Η Άννα Μαντζουράνη γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Το 1952 σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Τ. Μουζενίδη και στη σχολή τραγουδιού Μ. Καλφοπούλου.

Πρωτοεμφανίσθηκε στο θέατρο το 1952 με το θίασο Ελληνικής Μουσικής Κωμωδίας του Τ. Μουζενίδη. Στη ζωή της υπηρέτησε κυρίως την επιθεώρηση.Κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο ΦΕΚΘ το 1981 για την ταινία «Μάθε Παιδί μου Γράμματα».

Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το έργο “Γυναίκες και Λουλούδια” και ακολούθησαν πολλοί ρόλοι κυρίως σε επιθεωρήσεις αλλά και μουσικοχορευτικες κωμωδίες. Ακόμα συνεργάστηκε με το θίασο Κ. Χατζηχρήστου στο έργο “O Λήσταρχος Νταβέλης” κ.α.

 

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις και ξεχώρισε για την υπέροχη φωνή της και το ήθος της.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε συνολικά σε 45 ταινίες. Έπαιξε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, του Ντίνου Ηλιόπουλου, του Γιάννη Γκιωνάκη και της Ρένας Βλαχοπούλου.

 

 

Προσωπική ζωή
Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό ταινιών Αντώνη Καρατζόπουλο και μέχρι το τέλος της ζωής της δεν σταμάτησε να ασχολείται με την υποκριτική.

Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στην τηλεοπτική σειρά “Η Πλεκτάνη” που προβλήθηκε το 1990 από την ΕΤ2. Ένα χρόνο αργότερα (6 Ιανουαρίου 1991) έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Διαβάστε ακομη:

zwi laskari 32579

Με πληροφορίες από enimerotiko