efyge sta 45 i aytoktonia toy zen premie toy ellinikoy kinimatografoy poy paleye me toys daimones toy 1

 

Γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα και μεγάλωσε με την θεία του, καθώς σε ηλικία δύο ετών η μητέρα του πέθανε. Ο πατέρας του εξορίστηκε για τα πολιτικά του φρονήματα στην Τασκένδη της Ρωσίας. Μεγάλωσε χωρίς το πατρικό πρότυπο και από παιδί είχε πολλές ευαισθησίες

 

Σε νεαρή ηλικία αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και φοίτησε στη Δραματική σχολή Σταυράκου, από την οποία αποφοίτησε με βαθμό άριστα. Με την Μπέτυ Αρβανίτη στην ταινία «Όταν οι γυναίκες αγαπούν»
Σε ηλικία 17 ετών έπαιξε πρώτη φορά στον κινηματογράφο στο πλευρό της Ειρήνης Παππά στην ταινία «Μπουμπουλίνα» και στα 20 του χρόνια ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι όταν συμμετείχε στο έργο «Κόκκινα Φανάρια».

 

d643cf9942f4ea6cb0be17b41133297c

 

Διέθετε γυμνασμένο σώμα και όμορφο πρόσωπο και γρήγορα είχε προτάσεις για κινηματογραφικές παραγωγές. Τη δεκαετία του ’60 έπαιξε σε περισσότερες από 20 ταινίες στο πλευρό σημαντικών ηθοποιών της εποχής. Το 1971 παντρεύτηκε την Αθηνά και μετακόμισαν στη Βούλα.

 

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αναζητούσε τον πατέρα του που έμενε στη Ρωσία. Τελικά, κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του και συναντήθηκαν το 1975 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τον υποδέχτηκε με τη σύζυγό του. Ωστόσο, η ζωή του πατέρα του ήταν στη Ρωσία, καθώς είχε δημιουργήσει τη δική του οικογένεια και έφυγε γρήγορα από την Ελλάδα.

 

 

wknkvvorrun000

 

Ο θάνατος

Το 1986 πέθανε η θεία του που τον μεγάλωσε, εγκατέλειψε το σπίτι του στη Βούλα και εγκαταστάθηκε στην πλατεία Αμερικής. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στη γυναίκα του αλλά ήταν ψυχολογικά ράκος. Δεν έτρωγε, είχε κατάθλιψη και ψυχολογικές διαταραχές. Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο πλευρό της Μάρθας Καραγιάννη.

 

efyge sta 45 i aytoktonia toy zen premie toy ellinikoy kinimatografoy poy paleye me toys daimones toy

 

  Συναντήθηκε με τον πατέρα του μία και μόνο φορά

 

Ο Βουρνάς επιχειρούσε για χρόνια να βρει τον πατέρα του, να του μιλήσει, να τον συναντήσει. Ήθελε όσο τίποτα άλλο να τον γνωρίσει, αυτό ήταν το μεγάλο απωθημένο του. Τελικά, τα κατάφερε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν και τα γράμματά του απέδωσαν καρπούς και ξεκίνησε μια αλληλογραφία με τον πατέρα. Οι δυο τους συναντήθηκαν για μια και μοναδική φορά το 1975 στο λιμάνι του Πειραιά. Ο πατέρας του κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έκατσε σχεδόν καθόλου. Μερικές μέρες αργότερα επέστρεψε για πάντα στη Ρωσία. Εκεί άλλωστε είχε δημιουργήσει μια νέα οικογένεια, είχε στήσει μια νέα ζωή και δεν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα. Η οριστική φυγή του κλόνισε τον Βουρνά.

 

Όταν πέθανε η θεία του, τα πράγματα έγιναν ολοκληρωτικά άσχημα

 

Την 1η Ιουλίου 1987 αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Αφού πήρε μερικά χάπια και έκοψε τις φλέβες του πήδηξε από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τους συναδέλφους του και τους θαυμαστές του. Ακολούθησαν φήμες ότι έπασχε από AIDS, oι οποίες διαψεύστηκαν αργότερα. Τις είχε προκαλέσει η δήλωση του Σταύρου Παράβα προς του δημοσιογράφους: «Για όνομα του θεού! Ούτε στον Μπίλι Μπο δεν κάνατε έτσι».

 

Η αιτία της αυτοκτονίας του δεν έγινε γνωστή. Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ήταν σίγουρα ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Αν και καθιερώθηκε σε «δεύτερους» ρόλους είχε πλούσιο έργο και ήταν ένα ακόμα πρόσωπο που άφησε το στίγμα του στον κινηματογράφο.

 

Πηγή: mixanitouxronou.gr

 

vournas3 768x512

 

 

Διαβάστε ακόμη: