Αλίκη Βουγιουκλάκη - Ρένα Βλαχοπούλου: Η μοναδική φορά που συνεργάστηκαν

Αλίκη Βουγιουκλάκη - Ρένα Βλαχοπούλου: Η μοναδική φορά που συνεργάστηκαν

Είχαν κόψει τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία της Finos Film, δεν συνεργάστηκαν όμως ποτέ επί της οθόνης ή επί σκηνής, με εξαίρεση μία και μοναδική φορά!

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου, ίσως οι πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες της εποχής, που είχαν κόψει τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία της Finos Film, δεν συνεργάστηκαν όμως ποτέ επί της οθόνης ή επί σκηνής, με εξαίρεση μία και μοναδική φορά στην ιστορική παράσταση της "Οδού Ονείρων”, της επιθεώρησης που είχε ανεβάσει ο Μάνος Χατζιδάκης στο θέατρο "Μετροπόλιταν” το καλοκαίρι του 1962.

vourena2

Η «Οδός Ονείρων» είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού μαζί με την «Όμορφη πόλη» εκείνο το καλοκαίρι γράφοντας θεατρική ιστορία. Στην πρεμιέρα του έργου στην πλατεία ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέην Φόντα. Όταν κάνει την είσοδο του ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, όλοι σηκώνονται κατά το πρωτόκολλο, εκτός από την Αλίκη που χαιρετά τον διάδοχο καθιστή προκαλώντας σκάνδαλο!

Η Ρένα Βλαχοπούλου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Δημήτρη Χορν, τη Μάρω Κοντού, τη Ζωή Φυτούση, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Βαγγέλη Πρωτόπαπα, τον Γιώργο Μαρίνο σε κείμενα του Αλέξη Σολωμού, με μουσική φυσικά του Χατζιδάκη και η παράσταση έχει μείνει στην ιστορία.

Σε αυτήν ερμήνευσε ο Χορν τον “Ηθοποιό”, και ο Μαρίνος το “Όνειρο των παιδιών της γειτονιάς”. Ο Χατζιδάκις έκανε κάθε τόσο τονωτικές ενέσεις στο έργο και έτσι πραγματοποίησαν έκτακτες εμφανίσεις η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη του αλλά και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

vougiourena3

Ειδικότερα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη εμφανίστηκε σε τέσσερις παραστάσεις της ”Οδού Ονείρων” ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου που ο Χορν απουσίαζε.

Εμφανιζόταν στο ”Όνειρο της Οθόνης”, μαζί με τη Ρένα Βλαχοπούλου, και τραγουδούσε τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που της είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις. Μια σπάνια θεατρική στιγμή, που ωστόσο χάθηκε για πάντα: Το μόνο που σώζεται μέχρι σήμερα είναι μερικές φωτογραφίες από τις πρόβες.

Και η παρουσία της Ρένας στην παράσταση ωστόσο είναι εξίσου «χαμένη»: Δυστυχώς η Ρένα Βλαχοπούλου δεν συμμετείχε στην ηχογράφηση των τραγουδιών για το δίσκο από την παράσταση καθώς ανήκε σε άλλη εταιρία έτσι η ερμηνεία της έχει χαθεί για πάντα…

rena4

Διαβάστε ακόμη:

aliki sto naytiko podilato a