Τα αξέχαστα ροκ κλαμπ της Αθήνας και οι αναμνήσεις μας

Αξέχαστα ροκ κλαμπ της Αθήνας και αναμνήσεις

Victoria01

Η Βικτώρια ήταν στην πλατεία "περιβολάκι" της Νίκαιας

Η Victoria ξεκίνησε τη διαδρομή της ως ντισκοτέκ το 1969, παίζοντας μεταξύ άλλων soul μουσικές, φιλοξενώντας «καρεκλάδες». Μετεξελίχθηκε σε συνεπές ροκάδικο, χωρίς παρεκκλίσεις από την ευρύτερη ροκ γραμμή.

Ιδιοκτήτης ήταν ο Σούλης Καραγιαννίδης, γνωστός ως Σούλης ο Victorias. Πολλοί από τους θαμώνες τον είχαν από φόβο, καθώς αν γινόταν μια στραβή, έδιωχνε κόσμο από το μαγαζί χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρωί ο Σούλης διατηρούσε πάγκο στη λαϊκή, το βράδυ είχε τα μαγαζιά του.

VICTORIA2

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ROCK ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ;

Το πρώτο Rainbow που μας έστειλε ο Γιάννης Μπίλλης

86806971 2911400322251921 8728123889143513088 n

Ombre Λεωφόρος Κηφισίας 302, στα Σίδερα Χαλανδρίου.

ΟΜΠΡΕ με την πιο κακή, αλλά και την πιο μαγική, σχεδόν παραμυθένια φήμη που απέκτησε ποτέ ροκ κλαμπ στην Ελλάδα. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο στην Όμπρε, ιδιαίτερα την ώρα που στα ηχεία ακούγονταν τα τέσσερα "Μ" ( Μaiden, Motorhead, Metallica, Manowar ).

Ombre

Shelter, Bedlam, Rainbow ήταν 3 με το ίδιο όνομα, στην Πλατεία Καλογήρων, στην Ηλιούπολη επί της Αγίου Κωνσταντίνου κ της Μαρίνου Αντύπα γωνία και στο Περιστέρι,Bear's Club, Debesis, Jackie O, Paranoid, το Mad στην Πλάκα, SOS στην Μηθύμνης, Dragon στον Πειραιά, Trip, Easy Rider, "Golden Key" (χρυσό Κλειδί), Folk 13., Crazy Horse στο Χαλάνδρι, Quinta Φωκίωνος Νέγρη μερικά ακόμα από τα κλαμπ

Corto Maltese Στην πλατεία του Ψυρρή.

Το ροκ και όλα τα είδη της μουσικής έχουν θέση στα 6 ηλεκτρονικά μας βιβλία από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας ενδιαφέρει κάνοντας μια δωρεά ανάλογα με τις δυνατότητες σας.

Γίνε μέλος στην ομάδα μας