“Μουσική Βιντεοθήκη”: H αγαπημένη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ-2 από τη Θεσσαλονίκη (1987-video)

Η “Μουσική Βιντεοθήκη” αποτέλεσε την εναλλακτική τηλεοπτική πρόταση της ΕΡΤ-2 απέναντι στο επιτυχημένο και δημοφιλές στο νεανικό τηλεοπτικό κοινό, Μουσικόραμα τη δεκαετία του ‘80. Η εκπομπή ήταν μια παραγωγή του καναλιού από τα στούντιο της Θεσσαλονίκης και η πρώτη εκπομπή προβλήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου 1986.

typ82

Στην επιμέλεια και παρουσίαση της ήταν ο Λευτέρης Κογκαλίδης που με τις εξαιρετικές μουσικές γνώσεις του, τον στρωτό λόγο και τα εύστοχα σχόλια του αναδείκνυε όλα τα μουσικά ρεύματα και τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες.

lkogk2

Κάθε εβδομάδα υπήρχε παρουσίαση των δημοφιλέστερων τραγουδιών σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία καθώς και αυτών που είχαν ψηφιστεί από τους τηλεθεατές της εκπομπής. Δεν έλειπε τέλος και η επικοινωνία της εκπομπής με το κοινό, μέσω γραμμάτων για σχετικά μουσικά θέματα και αιτήματα.

Η εκπομπή μεταδιδόταν μετά τον 3ο χρόνο της από το κανάλι της ΕΡΤ-3 που στο μεταξύ είχε βγει στον αέρα ενώ το 1990 την παρουσίαση της ανέλαβε ο Διογένης Μαριόλας με συνεργάτη τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Η “Μουσική Βιντεοθήκη” ολοκλήρωσε τον κύκλο της το 1991.

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή που μεταδόθηκε το 1987:

Video Url