Υποκρισία, η μάστιγα της εποχής μας

Υποκρισία, η μάστιγα της εποχής μας

Μαγκιά τους: Ένας ένας οι υπουργοί μας αποκαλύπτουν ότι δεν συμφωνούν & δεν θέλουν να εφαρμόσουν αυτά που υπέγραψαν.
Το ίδιο όμως κάνουν και οι πολίτες, όσοι μπορούν, αποφεύγουν τις υποχρεώσεις που έχουν στο κράτος. Ποιος θα κερδίσει;, σίγουρα η θερμοκρασία που ανεβαίνει και το καλοκαίρι του λαού. Από Σεπτέμβριο επαναλήψεις κι όποιος αντέξει.

Το κομμάτι που ακολουθεί είναι από τον Αύγουστο του 2014, αυτό για να μην αρχίσουν τις αποχωρήσεις αυτοί που δεν εγκρίνουν σήμερα αυτά που ίσως συμφωνούσαν πριν από 2 χρόνια.

Κάθε φορά που γράφω κάτι με έστω ένα μικρό αρνητικό υπονοούμενο για το κυβερνητικό έργο έχω παρατηρήσει ότι αποχωρεί από την παρέα μας ένας τουλάχιστον follower.
Το ίδιο συμβαίνει και από την άλλη πλευρά των αντιπάλων κομμάτων της κυβέρνησης και οι δύο πλευρές δείχνουν μια αρνητική αντίδραση όταν διαβάζουν πράγματα που δεν τους βρίσκουν σύμφωνους.
Από την πλευρά μου πιστεύω ότι είμαι πια αμερόληπτος, τουλάχιστον στον εαυτό μου, έχω ξεπεράσει κάποιους φανατισμούς που είχα στο παρελθόν και νομίζω ότι βλέπω πράγματα που αρνιόμουν να παραδεχθώ παλαιότερα.
Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό αδιέξοδο, το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα λυθεί με τις εκλογές.
Αυτές τις μέρες θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους οι μισοί βουλευτές μας οργισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και μπλα μπλα μπλα.
Από την άλλοι οι κυβερνώντες, χαρούμενοι από τις διακοπές που επιτρέπουν και στις δύο πλευρές οι τουλάχιστον πάνω από 8000 ευρώ μισθοί τους, (που πιστεύω ότι είναι αρκετά περισσότερα) θα βάλουν στο pc το ίδιο απόσπασμα της ταινίας ότι η κρίση ξεπεράστηκε, έχουμε ανάκαμψη, ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά και μπλα μπλα μπλα.
Η πραγματικότητα είναι όμως ότι οι περισσότεροι ζούμε μια μικρή κόλαση που συνέχεια έχει όλο και λιγότερα διαλείμματα όπως σε κάτι ανέκδοτα.
Για πρώτη φορά στην ζωή μου, ξύπνησα σήμερα στις 5, καλά καλά δεν κοιμήθηκα, για να πάω σε ένα τοπικό ΙΚΑ να πάρω αριθμό από τις 7 που ανοίγει για να μου γράψουν κάποια φάρμακα, δεν σας γράφω το τι τράβηξα, τι λένε οι γιατροί, οι πολίτες, μόνο ότι έφυγα από το σπίτι μου στις 5:50 και γύρισα στη 1.
Δηλαδή αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση να συμβαίνουν σε μία ομάδα ανθρώπων, συνέχεια επεκτείνονται σε όλο και μεγαλύτερο σε αριθμό κοινό.
Ακόμα και ένα παιδάκι από το νήπιο εύκολα θα καταλάβει αν του πεις τα νούμερα, ότι το πράγμα δεν προχωράει, τα ποσά που χρωστάμε στην αρχή λέγαμε ότι θα χρειασθούμε μια ζωή για να τα ξεπληρώσουμε, στην συνέχεια μεταφέραμε το χρέος .. στα εγγόνια μας και τώρα πάμε καρφί για τα δισέγγονα.
Δεν θα πρωτοτυπήσω γράφοντας ότι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο κούρεμα από πλευράς δανειστών, αλλά κι αυτοί γιατί να το κάνουν, για να μας επιτρέψουν να έχουμε πχ στην σύνταξη 55% πρώην εργαζομένων από ειδικές κατηγορίες και 45% εργαζόμενους, δεν είναι τόσο κορόιδα για να το κάνουν. Τώρα πια έχουν μάθει κάθε λεπτομέρεια για το πως κάποιοι ζούνε στην Ελλάδα και άλλοι κάτω από το βάρος μιας αγελάδας που τους πιέζει να βγάζουν χρήματα αντί για γάλα ώστε να συντηρούν τους υπόλοιπους.
Υπάρχει και η άλλη λύση, αυτοί που έχουν χρήματα, αυτοί με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που εδώ και χρόνια αρμέγουν το Ελληνικό κράτος με τις συναλλαγές τους μαζί του, να αποφασίσουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, αλλά αυτό πιστεύω ότι είναι σχεδόν αδύνατο, αυτή η αλληλεγγύη που υποτίθεται ότι υπήρχε μέσα μας σαν λαός, δεν υπάρχει πια σε κανένα ή αν υπάρχει, υπάρχει σε ελάχιστους και συνήθως σ' αυτούς που δεν έχουν μία.
Οι 10 μεγαλύτερες οικογένειες πληθαίνουν όλο και περισσότερο σε άτομα-μέλη και θέλουν αρκετά δις για κάθε μέλος τους ώστε νιώθουν εξασφαλισμένοι στο μέλλον.
Μερικοί γράφουν, πολιτική σε ένα μουσικό site?, έχω ξαναγράψει η υποκρισία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εποχή μας, με την ίδια λογική γιατί να γράφουν για μουσική τα πολιτικά έντυπα και οι εφημερίδες, το Rolling Stone έχει εδώ και χρόνια πολιτικά θέματα, δεν είναι τυχαίο το ότι οι αρκετοί σημαντικοί μουσικοί στην ιστορία συχνά έπαιρναν και παίρνουν πολιτικές θέσεις.
Όσο για τους followers που χάνουμε δεν πειράζει, είναι επιλογή κάποιων να μην μας στηρίζουν για διάφορους δικούς τους λόγους, η στήριξη των υπολοίπων στην προσπάθειά μας είναι συγκινητική και τους ευχαριστούμε.
Κώστας Ζουγρής