Another Side Of Bob Dylan, έγινε 50 ετών

Στις 9 Ιουνίου 1964 σε μία μαραθώνια σε διάρκεια μέρα ηχογράφησης, ο Bob Dylan ηχογράφησε ένα από τα πιο υποτιμημένα άλμπουμ του, το Another Side Of Bob Dylan που κυκλοφόρησε σε δίσκο στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η ηχογράφηση των 14 τραγουδιών κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας και 3 ακόμα τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το κλασικό Mr Tambourine Man δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά στο άλμπουμ.

Δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία στην εποχή του ο δίσκος, κατάφερε να ανέβει μόλις μέχρι το Νο 43 του Αμερικάνικου τσαρτ, όμως αρκετά από τα τραγούδια του ξεχώρισαν στα επόμενα χρόνια.

Το Ain't Me Baby έγινε επιτυχία για τους Turtles, τα My Back Pages και All I Really Want To Do για τους Byrds και την Cher, οι Byrds που ηχογράφησαν αρκετά ακόμα τραγούδια από το άλμπουμ και βέβαια το Mr Tambourine Man που έμεινε εκτός.

To Another Side Of Bob Dylan ήταν η πρώτη προσπάθεια του Dylan για την δημιουργία του Folk Rock και περιείχε αρκετά τραγούδια για την διακοπή της τότε σχέσης του με την Suze Rotolo η κοπέλλα που είναι μαζί του στο εξώφυλλο του Freewhelin' Bob Dylan.

Έντονη είναι η επιρροή του από τον Γάλλο ποιητή Arthur Rimbaud που αρκετοί χαρακτηρίζουν σαν τον Bob Dylan του 19ου αιώνα, ειδικά στο τραγούδι Chimes Of Freedom.

Κώστας Ζουγρής