Η κατάκτηση της πρώτης θέσης των άλμπουμ στην Αμερική από τον κωμικό 'Weird Al' Yancovic πραγματικά ήταν παράξενη και δείχνει οριστικά το μειωμένο ενδιαφέρον των νέων για την μουσική, σε αντίθεση με την επίδραση που έχει το Internet στην καθημερινή ζωή.
Με εξαίρεση μερικές αναλαμπές στην δεκαετία του '70 με τους Richard Pryor, Bill Cosby και George Carlin, λίγα χρόνια αργότερα τον Steve Martin, οι δίσκοι με κωμικούς δεν γνώριζαν ιδιαίτερη επιτυχία.
Στην δεκαετία του '80 ο Eddie Murphy κατάφερε να μπει στο τοπ 5 με το Party All The Time
Αυτό είχε να συμβεί από το πρώτο μισό της δεκαετίας του '60, δηλαδή ακριβώς πριν την Βρετανική εισβολή των συγκροτημάτων στην Αμερική.
Όπως και σήμερα τότε κυριαρχούσαν τα τραγούδια και τα άλμπουμ ήταν σε δεύτερη μοίρα.
Τον ρόλο που παίζει τώρα το Internet, έπαιζε τότε το ραδιόφωνο που έφερνε καθημερινά τις επιτυχίες μέσα στα σπίτια μικρών και μεγάλων οι οποίοι έτρεχαν αμέσως στο πιο κοντινό δισκάδικο να αγοράσουν το αγαπημένο τους τραγούδι, σκεφτείτε, τότε ένας μικρός δίσκος κόστιζε κάτι λιγότερο από τα σημερινά 8 λεπτά του ευρώ.
O Jamie Foxx είναι μάλλον ο κωμικός με την μεγαλύτερη επιτυχία πρόσφατα, βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν και τον Will Smith που είχε και προσωπική καριέρα εκτός από την συμμετοχή του στο ντουέτο DJ Jazzy Jeff and Fresh Prince.
 
Επιτυχία γνωρίζουν από τους καινούργιους και οι Lonely Island που συχνά χρησιμοποιούν στις ηχογραφήσεις τους γνωστούς καλλιτέχνες.
Οι Tenacious D του Jack Black έχουν κι αυτοί μία πετυχημένη παρουσία στα άλμπουμ, όπως και ο Donald Glover γνωστός με το όνομα Childish Cambino.
O Woody Allen έχει βέβαια ξεχωριστή θέση στους κωμικούς που ασχολήθηκαν με την μουσική και ο Spike Jones στην δεκαετία του 40 ήταν ο πρώτος που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Ας ελπίσουμε ότι η μουσική θα σοβαρέψει και θα ακούμε και κανένα μουσικό καλό άλμπουμ.
Κώστας Ζουγρής