Όλοι ακούνε μουσική από τα κινητά τους, είναι όμως ο κατάλληλος ήχος για έναν μουσικόφιλο;

Όλοι ακούνε μουσική από τα κινητά τους, είναι όμως ο κατάλληλος ήχος για έναν μουσικόφιλο;

Οι γρήγοροι ρυθμοί της εποχής, για όσους εργάζονται, δεν επιτρέπουν να αφιερώσουμε και πολύ χρόνο στην μουσική. Συνήθως κάθε καινούργιο τραγούδι περνάει σαν αστραπή από το κινητό τον πιτσιρικάδων κυρίως, μετράει έτσι για τα τσαρτς της κακιάς ώρας που κυριαρχούν στην εποχή μας με τις δήθεν επιτυχίες να εξαφανίζονται γρήγορα από τους διάφορους καταλόγους.

Όποιος όμως αγαπά την μουσική είναι δύσκολο να βρει ικανοποίηση από ένα καλό κινητό, βέβαια αυτά έχει συνηθίσει να ακούει εδώ και χρόνια και δύσκολα θα κάνει σύγκριση με ένα καλό ηχοσύστημα.

Από την άλλη πλευρά τα ραδιόφωνα της χώρας μας είναι πια εγκλωβισμένα στο κυνήγι της επιτυχίας, όμως αυτή η εμμονή τους να παίζουν περιορισμένο αριθμό τραγουδιών που είναι ήδη καθιερωμένα, μειώνει περισσότερο την απήχηση που έχουν στον κόσμο.

Οι μουσικές πλατφόρμες είναι μία λύση για όποιον αναζητά συγκεκριμένα πράγματα και όχι για όποιον απαραίτητα θέλει σωστή ενημέρωση, γιατί για να έχει σωστή ενημέρωση θα πρέπει να ακούει 63.000 τραγούδια την ημέρα, τόσα περίπου κυκλοφορούν κάθε μέρα.

Βέβαια οι φίλοι της μουσικής που μας ακολουθούν προτιμούν να ακούν τυχαία μουσική από το κινητό τους και το YouTube κυρίως και δεν διαθέτουν μερικά ευρώ σαν δωρεά στην σελίδα μας για να λαμβάνουν κάθε εβδομάδα όλες τις αξιόλογες, όπως πιστεύουμε νέες κυκλοφορίες.

Έτσι όμως απομακρύνονται μικροί και μεγάλοι από την μουσική και μοιραία, όταν θα περάσουν μερικά χρόνια θα μειωθεί αισθητά ο αριθμός των τραγουδιών που γεμίζει συνήθως τις αναμνήσεις ενός ανθρώπου.

Σκοτώνουν τα κινητά την μουσική; τα κινητά σκοτώνουν πολλά πράγματα, είναι απαραίτητα πια στον σύγχρονο άνθρωπο αλλά ξέρουμε τις αρνητικές τους επιπτώσεις σε πολλά πράγματα, ακόμα και στην υγεία μας, στην μουσική έφεραν πιο πολλά χρήματα στις δισκογραφικές και λιγότερη ποιότητα στο κοινό.

Κώστας Ζουγρής