H Billie Eilish έδειξε ότι υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για καλή μουσική

H Billie Eilish έδειξε ότι υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για καλή μουσική

Ένα κορίτσι που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 20της χρόνια κατάφερε με το νέο της άλμπουμ να προκαλέσει το ενδιαφέρον σας και να οδηγήσει στην συμμετοχή σας σε σχολιασμούς για το αν είναι η Joni Mitchell της εποχής μας.

Βέβαια όπως συμβαίνει συνήθως το ερώτημα δεν έγινε απόλυτα κατανοητό ακόμα και από γνώστες της μουσικής κατάστασης από ιστορικής πλευράς και αυτό γιατί μοιραία δεν είναι εύκολο να ξεκολλήσει κανείς από τις νεανικές του αναμνήσεις.

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να συγκρίνω την Joni Mitchell με την Billie Eilish, τέτοια σύγκριση θα ήταν άδικη και για τις δύο, η Mitchell έχει ολοκληρώσει μία σημαντική καριέρα, ενώ η Billie μόλις έχει αρχίσει.

Ενόχλησε κάποιους αυτή η άποψη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Billie στα δύο πρώτα της άλμπουμ πέτυχε όσα ίσως καμία άλλη τραγουδίστρια στα δύο πρώτα άλμπουμ, ακόμα και η Joni Mitchell που ήταν μάλιστα 25 ετών όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 1968, ενώ η Billie μόλις 17, η συνέχεια θα δείξει.

Φωνητικά βέβαια δεν υπάρχει σύγκριση, η Mitchell ήταν ένα αηδόνι που τραγουδούσε και έγραφε τραγούδια και έχει επηρεάσει αρκετούς μουσικούς.

Όμως το ότι κατάφερε ένα 19χρονο να σας ταρακουνήσει και να σχολιάσετε, έστω αρνητικά, είναι κάτι, συνήθως οι σχολιασμοί σας είναι για τα εμβόλια, τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς.

Ανάλογη ήταν η ανταπόκριση σε όλο τον πλανήτη όπου το άλμπουμ σημειώνει καλές πωλήσεις και όλοι λένε ότι έχει πολλά όμορφα τραγούδια.

Μακάρι να υπήρχαν και άλλα ονόματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την προσοχή σας

Κώστας Ζουγρής