Είναι η Billie Eilish η Joni Mitchell της εποχής μας;

Είναι η Billie Eilish η Joni Mitchell της εποχής μας;

Κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της Billie και διέψευσε τους φόβους αυτών που πίστευαν ότι δύσκολα θα μπορούσε να επαναλάβει την επιτυχία της.

Το άλμπουμ σε αντίθεση με τον πακτωλό συμμετοχής μαύρων κορυφαίων καλλιτεχνών που τραγουδούν πέντε-πέντε στις επιτυχίες του χιπ χοπ, δεν έχει καμία συμμετοχή και ένα 19χρονο κορίτσι τραγουδά για τους προβληματισμούς της ηλικίας της χωρίς να χρησιμοποιεί την φρασεολογία του χιπ χοπ που με δόλωμα διάφορες σεξουαλικές παρεμβάσεις παρασύρει ακόμα και 9χρονα παιδιά.

Είναι η Billie μία σύγχρονη Joni Mitchell; σίγουρα όχι αφού η Joni είναι μοναδική και δεν είχε την ανάγκη του αδελφού της όπως η Billie, βέβαιa η Joni κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ σε ηλικία 25 ετών, η Billie λογικά θα έχει σαν πρότυπο την Taylor Swift. .

H Billie όμως έχει μεγαλύτερη απήχηση, είναι μόλις 19 ετών και έχει κυκλοφορήσει ήδη δύο πολύ καλά άλμπουμ που είναι παραδεκτά από τους περισσότερους φίλους της μουσικής, εκτός ίσως από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν είναι εύκολο να αποδεχθούν ένα τόσο νέο κορίτσι στην μουσική.

Όλα τα νέα κορίτσια του πλανήτη που ακούν αυτή τη μουσική, θα βρουν αρκετές απαντήσεις στους προβληματισμούς τους από την Billie που ήταν τόσο διάσημη ώστε δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στους δρόμους χωρίς να την κυνηγήσουν οι θαυμαστές της πριν ακόμα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Η Billie επίσης εδώ και καιρό έχει επιλέξει το να κάνει τραγούδια τα οποία δεν έχουν φιλοδοξίες για να γίνουν Νο 1, έτσι, αν το άλμπουμ είναι καλό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σημειώνει υψηλότερες πωλήσεις και έχει και μεγαλύτερη καλλιτεχνική αποδοχή.

Ο δεύτερος δίσκος που ακολουθεί μία μεγάλη επιτυχία, πάντα ήταν ο εφιάλτης των καλλιτεχνών, η Billie τον ξεπερνά με τον καλύτερο βαθμό και αυτοί που νόμιζαν ότι θα έχει εφήμερη επιτυχία, θα την βρίσκουν μπροστά τους στα επόμενα χρόνια.

Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν κάτι να πουν και σε μία σπάνια σχετικά συνθετική ικανότητα, οι στίχοι του κάθε τραγουδιού περιέχουν πολλές διαφορετικές λέξεις, περίπου 5 φορές περισσότερες από αυτές που σε αριθμό χρησιμοποιεί πχ η Ariana Grande στα τραγούδια της.

Μας άρεσε λοιπόν το άλμπουμ της Happier Than Ever που ήταν και το πιο αναμενόμενο της χρονιάς.

Κώστας Ζουγρής

https://open.spotify.com/album/0JGOiO34nwfUdDrD612dOp