Τα 5 'αμαρτήματα' του Διονύση Σαββόπουλου που δεν μπορούν να του συγχωρέσουν οι παλιοί του φίλοι.

Τα 5 'αμαρτήματα' του Διονύση Σαββόπουλου που δεν μπορούν να του συγχωρέσουν οι παλιοί του φίλοι.

Τα 5 αμαρτήματα του Διονύση Σαββόπουλου που δεν μπορούν να του συγχωρέσουν οι παλιοί του φίλοι.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις αυτών που καταφέρονται εναντίον του Διονύση Σαββόπουλου σε ό,τι και να πει, αρκεί που βλέπουν το όνομα του βγαίνουν στην κυριολεξία από τα ρούχα τους σαν να τους έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό.

Ο Σαββόπουλος γι' αυτούς έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, μιλάει σε αντίθεση με την πλειοψηφία των καλλιτεχνών που το παίζουν δήθεν προοδευτικοί και όπως και να το πάρεις από στατιστικής πλευράς αυτό είναι θεωρητικά αδύνατο. Απλά κάνουν αυτά που πιστεύουν ότι θέλει μια μερίδα του κόσμου, η πλειοψηφία άλλωστε ποτέ δεν μιλάει, απλά ψηφίζει.

Τον Σαββόπουλο, έχω πει δεν τον ξέρω προσωπικά, τον έχω γνωρίσει, τον παραδέχομαι πάντα σαν κορυφαίο καλλιτέχνη, έναν από τους μεγαλύτερους που έβγαλε η χώρα, όμως γράφω γι' αυτόν όπως θα έγραφα για οποιονδήποτε πίστευα ότι οι δεν είναι δίκαιες οι επιθέσεις εναντίον του.

Οι αμαρτίες του Σαββόπουλου είναι λίγο -πολύ γνωστές σε όλους, σαν χαρακτήρα δεν τον κρίνω, δεν είναι δουλειά μου και κανείς δεν είναι Άγιος.

α) Έγινε πλούσιος και έπαψε να είναι ο φουκαράς που έβλεπαν στο πρόσωπο του στην δεκαετία του '60, πώς έγινε πλούσιος; πιστεύω όπως έχουν γίνει πλούσιοι εκατοντάδες καλλιτέχνες και απλοί πολίτες δουλεύοντας, αν είσαι του επιπέδου του Σαββόπουλου μοιραία θα εκμεταλλευτείς και καταστάσεις κάποια στιγμή, όπως όλοι οι καλλιτέχνες, ακόμα και οι πιο δήθεν επαναστάτες στο σύστημα.

β) Άλλαξε πολιτικές πεποιθήσεις, τουλάχιστον αυτό τον κατηγορούν, μα υπάρχει κανείς που να μην έχει αλλάξει από όσους τον αγαπούσαν; απλά αυτοί πήγαν ενδεχομένως αλλού.

γ) Είναι μεγάλος πια σε ηλικία, αυτό του προσάπτουν σαν μειονέκτημα πολλοί, λες κι αυτοί θα παραμείνουν πιπίνια.

δ) Μιλάει για όλα, δεν το βάζει κάτω, αυτό ενοχλεί και οι αντιδράσεις δείχνουν ότι συνήθως κτυπάει φλέβα με τις δηλώσεις του.

ε) Τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει πλούσιο δισκογραφικό έργο και εμπορική επιτυχία. Ο Σαββόπουλος έχει προσφέρει και με το παραπάνω στο Ελληνικό τραγούδι, ποιοι άλλοι στην ηλικία του έχουν καλύτερη επίδοση στο αντίστοιχο διάστημα;

Κώστας Ζουγρής