Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης!

Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης!

Χθες γύρισα από μια μικρή βόλτα στην Σαλαμίνα, πότισα, τάισα τα αδέσποτα και έκανα και μερικά μπάνια.

Στην επιστροφή, στο τοπικό λεωφορείο που με αφορμή την πανδημία έγινε κάτι σαν πρωί, μεσημέρι, βράδυ, εγώ πιστεύω ότι αυτοί εισπράττουν κανονικά την επιδότηση, ενώ πληρώνουν κανονικά και τα δικά τους παιδιά και εγώ περίμενα 3 ώρες στην στάση με 40 βαθμούς. λέγοντας συνέχεια ψέματα στα παιδιά μου που ήθελαν να έλθουν να με πάρουν.

Στο λεωφορείο λοιπόν ήταν περίπου 10 άτομα, οι μισοί δεν φόραγαν μάσκα, όπως και ο οδηγός, είπα να τους πω κάτι, αλλά σκέφτηκα, κάνε το κορόιδο, που ξέρεις αυτοί ήταν νεότεροι και αν είχαν τα νεύρα τους ή τους είχε πειράξει η ζέστη θα είχα πρόβλημα.

Μετά το μετρό, στο Μοναστηράκι, εκεί που είναι τα αρχαία εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες γόπες ξάπλωναν νωχελικά δίπλα στις αρχαιότητες, δίπλα σε ένα ψόφιο περιστέρι.

Σήμερα, στην βόλτα μου, μέσα στον καύσωνα, τι να κάνω, δεν προλαβαίνω, ένας πατέρας έβριζε στον γιο του μάλλον, τους πολιτικούς και του έλεγε ότι μας θέλουν σαν γκαρσόνια της Ευρώπης και αυτό για μια χώρα που δεν παράγει τίποτα, παρά μόνο φτιάχνει φρέντο και φραπέ ή δεν ξέρω πώς τους λένε, εγώ πίνω ένα σκέτο χωρίς καφεϊνη.

Όλη η χώρα ζει από τον τουρισμό και με τα μαύρα που βγάζανε χρόνια οι περισσότεροι, συντηρούσαν την οικονομία και δεν θέλουν να γίνουν γκαρσόνια της Ευρώπης.

Λες και οι Άγγλοι, Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Κροάτες και όλοι οι λαοί, είναι χαζοί και εμείς Λόρδοι.

Τα Αμερικανάκια όμως που είναι παιδιά εκατομμυριούχων δουλεύουν τα καλοκαίρια σερβίροντας πελάτες ή κάνοντας πρόχειρες δουλειές, τα δικά μας παιδιά, είναι οι περισσότεροι 'προοδευτικοί' μην πω αριστεροί, γιατί δεν είναι και τρέχουν συχνά σε διαδηλώσεις, μαθαίνουν στην παραβατικότητα από βρέφη, η αναρχική, δήθεν μάγκικη ζωή, πάντα ασκούσε γοητεία στα παιδιά των πλουσίων, άλλωστε οι περισσότεροι μπαμπάδες ξεκίνησαν από χαμηλά, όχι βέβαια ότι οι διαδηλώσεις είναι παραβατικότητα, αλλά όταν δεν έχουν αιτία, αλλά μόνο αντίδραση στο κατεστημένο σε κανέναν δεν κάνουν καλό, όπως και η αναρχική ζωή.

Αν είχαν μάθει να δουλεύουν δεν θα υπήρχαν αυτά τα εκατομμύρια των ξένων που κάνουν πια όλες τις δουλειές και τα παιδιά, μόλις πεθάνουν οι γονείς ξεπουλάν σιγά σιγά ό,τι είχαν φτιάξει αυτοί και βρίζοντας την κακιά εξουσία, και βέβαια τους γονείς που δεν τους άφησαν περισσότερα γιατί έκαναν λάθη, αναγκάζονται να δουλέψουν με το κεφάλι κάτω,

Κώστας Ζουγρής