Εμείς όπως λέγαμε με τον Πετρίδη γιορτάζουμε κάθε μέρα την μουσική, από μικρά παιδιά.

Εμείς όπως λέγαμε με τον Πετρίδη γιορτάζουμε κάθε μέρα την μουσική, από μικρά παιδιά.

Μουσική, πολιτικοί, αλλά και πολίτες δεν ξέρουν να εκτιμήσουν την δύναμη της

Όλες οι σοβαρές κυβερνήσεις δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε ότι έχει να κάνει με την μουσική, όχι μόνο στις χώρες που παραδοσιακά έχουν σημαντικά έσοδα από αυτήν, όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και άλλες χώρες του πλανήτη, όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία από την Ασία που παραδοσιακά είναι κοντά στην μουσική και βέβαια οι γνωστές Ευρωπαϊκές χώρες με παράδοση.

Εδώ όλοι όσοι ασχολούνται με την μουσική προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανήκουν σε μία μόνο πολιτική παράταξη, βέβαια για να είμαστε δίκαιοι το ίδιο κάνουν ειδικά και στις ΗΠΑ γιατί ο κόσμος μπορεί να είναι συντηρητικός, δεν θέλει όμως να το δείχνει.

Το ίδιο συμβαίνει και με την πλειοψηφία των δημοσιογράφων που εντάξει δεν δίνει δεκάρα κανείς το ποια είναι η πολιτική τους θέση, αφού όπως όλες οι συντεχνιακές ομάδες κοιτούν αυστηρά το συμφέρον τους.

Όλα αυτά όμως έχουν καταστρέψει την Ελληνική σύγχρονη μουσική η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι μόνοι που επιζούν είναι αυτοί που έχουν ήδη καθιερωθεί και τα έχουν πάντα καλά με όλες τις πολιτικές παρατάξεις, αφού στην ουσία ένα είναι το κόμμα στην Ελλάδα, εδώ και 40 χρόνια, το παλιό ΠΑΣΟΚ, αυτό ονειρεύονται και αναζητούν όλοι.

Η κατάσταση με τα πνευματικά δικαιώματα έβαλε οριστικό τέλος στην μουσική και είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει, ό,τι και να γίνει, ακόμα και αν τα βρουν όλα τα κόμματα η ζημιά έχει γίνει, ο λογικός άνθρωπος θέλει μουσική και δεν τον ενδιαφέρει αν είναι αριστερής ή δεξιάς προέλευσης.

Εμείς όπως λέγαμε με τον Πετρίδη γιορτάζουμε κάθε μέρα την μουσική, από μικρά παιδιά.